Vremea ţine cu cei mici în prima zi de şcoală. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Prima săptămână a noului an şcolar debutează cu vreme în general frumoasă, cu temperaturi care pot chiar depăşi pragul zilelor de vară.  De miercuri vom asista însă la o răcire a vremii.

15 sept. 2013, 14:41
Vremea ţine cu cei mici în prima zi de şcoală. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Săptămâna debutează cu vreme în general frumoasă şi în încălzire uşoară în cea mai mare parte a ţării. Aceasta înseamnă că norii împart cerul cu soarele şi doar pe arii restrânse norii se adună şi lasă ploi de scurtă durată în regiunile vestice, nordice dar şi la munte. Vântul mai scade în intensitate şi nu mai trece de cote moderate. Temperaturile maxime, în creştere uşoară, se vor situa în general între 20 grade în Maramureş şi în estul Transilvaniei şi 28 grade în Lunca Dunării.

De vreme frumoasă vor avea parte şi locuitorii Capitalei. Cerul va fi variabil, vântul nu se agită prea tare şi până după amiază mercurul din termometre atinge şi chiar poate depăşi pragul zilelor de vară, 25-26 grade fiind prognozate aici.

Marţi, vremea schimbă foaia în vestul şi în nord-vestul ţării dar şi în centru şi la munte, unde cerul se înnorează şi cad ploi, mai ales averse însoţite de descărcări electrice. Seara şi în noaptea de marţi spre miercuri ploile se extind şi în celelalte regiuni. Izolat, aşteptăm ploi mai însemnate cantitativ, iar local vântul suflă destul de tare. Temperaturile pleacă de la 21 grade în Maramureş şi în estul Transilvaniei şi ajung la 30 grade în Lunca Dunării, unde e o zi de vara autentică.

Pentru bucuresteni, ziua de marţi vine cu vreme frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, cu 27-28 de grade în termometre după-amiază. Abia noaptea acoperirea noroasă creşte semnificativ şi vor fi averse, descărcări electrice şi vânt mai alert.

Miercuri vremea se răceşte, mai accentuat în jumătatea nordică a ţării. Meteorologii prognozează maxime sub valorile climatologice, de la doar 12 grade în Maramureş, până la cel mult 24 grade în sudul Munteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în centrul şi în estul ţării, unde pe arii restrânse mai cad ploi slabe. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor şi abia noaptea mai scade în intensitate.

Şi în Capitală vremea se răceşte de miercuri, meteorologii prognozând maxime în jur de 22 grade. Cerul va fi variabil iar vântul are unele răbufniri pe parcursul zilei.