Vremea va fi frumoasă, iar norii de pe cer vor fi doar de decor. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vremea va fi în continuare frumoasă şi caldă, cu temperaturi ridicate pentru această perioadă. Deşi în următoarele zile pe cer vor mai apărea nori, în cele mai multe zone ei vor fi de decor.

24 apr. 2013, 13:35
Vremea va fi frumoasă, iar norii de pe cer vor fi doar de decor. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Joi, vremea va fi predominant frumoasă şi caldă. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în regiunile nordice şi estice, dar condiţiile de ploaie vor fi extrem de reduse. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona înaltă de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 de grade în Delta Dunării şi 28 de grade în sudul extrem.

În Bucureşti, joi, vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade. Presiunea atmosfericĂ va scădea uşor de la 762 mm Hg.

Citeşte şi Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşte. PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Vineri, ne vom bucura în continuare de o vreme frumoasă şi caldă. Soarele predomină şi doar trecător se plimbă câţiva nori peste nordul şi estul ţării, dar fără să lase vreun strop de ploaie. Nici vântul nu creează probleme, iar maximele zilei pornesc de la 19 grade doar în Delta, în timp ce în Banat şi Lunca Dunării se ating valori potrivite mai degrabă pentru miez de vară, decât pentru mijloc de primăvară, vorbim despre temperaturi de 28 şi chiar 29 de grade.

Şi în Capitală, vineri este cald şi frumos, niciun nor nu se arată pe cer şi nici vântul nu are vreo adiere. Prin urmare, mercurul urcă nestingherit în termometre spre 27, poate chiar 28 de grade.

Sâmbătă vorbim tot despre vreme mult mai caldă decât în mod normal la sfârştul lunii aprilie şi nici ca aspect nu se schimbă registrul meteo, cerul rămâne senin mare parte din zi şi abia după căderea nopţii apar şi norii prin vestul, nord-vestul şi centrul ţării, unde însă doar pe alocuri cad averse cu tunete şi fulgere. Iar vântul de sud este tot mai alert, atât în vestul ţării, cât şi în regiunile estice şi zona de munte, aşa că până la amiază se ating temperaturi extrem de generoase, specifice mai degrabă lunii iunie, de la 18…20 de grade pe litoral şi în Delta până la 29…30 de grade, local, în sudul, centrul şi vestul ţării.

Sâmbătă şi în Bucureşti este foarte cald, aproximativ 28 de grade se adună până la prânz, pe fondului cerului perfect senin şi în condiţii de vânt slab, cel mult moderat.

Sărbătoarea Floriilor va sta sub semn de vreme deosebit de caldă pentru data din calendar, mai ales în regiunile sudice. La amiază, temperatura aerului va avea valori de la 20 de grade în Deltă, în timp ce în sudul extrem se ating din nou valori de 30 de grade. Cât despre nori şi ploi, în nordul şi nord-estul ţării, ca şi în zonele de deal şi de munte, aşteptăm la nivel local averse slabe cantitativ, dar însoţite de fenomene electrice, în timp ce în restul teritoriului soare pe predomină şi numai izolat este posibil să cadă câţiva stropi de ploaie.

În zilele următoare tot despre vreme caldă vorbim, chiar dacă vor fi prezente aversele cu tunete şi fulgere pe alocuri la munte şi doar izolat în celelalte regiuni.

Joi, la munte, tot de vreme frumoasă şi caldă se vor bucura turiştii, căci până la amiază termometrele vor indica temperaturi foarte plăcute, 16 grade la Păltiniş şi 17 grade la Predeal şi la Stâna de Vale. Doar pe vârfurile cele mai înalte, de pildă la Toaca, pe Ceahlău, se ating 9 grade, oricum generoase pentru final de aprilie. Iar ca aspect, soare pe săturate în majoritatea masivelor şi doar prin Carpaţii Orientali se mai perindă câţiva nori, însă condiţiile de ploaie vor fi extrem de reduse. Iar vântul doar pe crestele cele mai înalte dă semne de agitaţie.

Niciun nor pe cerul Transilvaniei nu se arată joi, despre ploi nici vorbă şi vântul rămâne domol pe tot parcursul zilei, prin urmare mercurul din termometre se ridică nestingherit spre 21 de grade la Miercurea Ciuc, şi 23 la Braşov şi Cluj Napoca, în timp ce la Alba Iulia se atinge pragul termic al unei zile de vară, 25 de grade.

Spre nord se mai plimbă câţiva nori pe cer, dar fără să lase picături de ploaie, iar temperaturile sunt şi aici mai mari decât în mod obişnuit în această perioadă a anului. Vorbim despre 23 de grade în Baia Mare şi 24 la Oradea.

Către sud termometrele mai câştigă câteva grade, niciun nor nu umbreşte soarele pe tot parcursul zilei, vântul nu dă nici el semne de agitaţie şi la amiază se înregistrează 25 de grade la Arad şi Deva, în timp ce la Timişoara sunt 26.

Şi Oltenia este deplin însorită joi, vântul rămâne calm, iar temperaturile sunt cele potrivite pentru o zi senină de vară: 26 de grade vor fi la amiază în Târgu Jiu şi Râmnicu Vâlcea şi 27 la Craiova şi Drobeta Turnu Severin.

La fel de însorită joi este şi Muntenia, nici aici nu se simte vreo adiere de vânt, ploile lipsesc cu desăvârşire şi maximele generoase ating 26 de grade la Piteşti şi Alexandria, ca şi la Buzău şi Brăila, în timp ce la Giurgiu vor fi 27.

Şi în Dobrogea vorbim joi despre vreme caldă şi frumoasă, pe cer soarele predomină şi doar spre Deltă apar câţiva nori strict de decor, vântul nu da semne de agitaţie nici în această regiune şi maximele ating 23 de grade la Constanţa şi 24 la Tulcea.

În Moldova, joi, soarele împarte cerul cu norii, dar condiţiile de ploaie rămân extrem de reduse, vântul nu se înteţeşte şi ziua se anunţă deosebit de plăcută, cu temperaturi foarte generoase, de 25 de grade la Galaţi, Bacău şi Vaslui şi 23 în Botoşani.