Vremea va fi instabilă, cu furtuni şi căderi de grindină. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Următoarele zile ale săptămânii nu vor aduce vreo schimbare în registrul termic şi nici atmosferic. Vremea va continua să fie instabilă, ploile cu descărcări electrice şi căderile de grindină vor apărea aproape în fiecare zi.

03 iun. 2013, 15:02
Vremea va fi instabilă, cu furtuni şi căderi de grindină. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Marţi, vremea rămâne în general instabilă, iar în vestul şi nord-vestul ţării este răcoare. Este înnorat şi sunt aşteptate ploi pe arii relativ extinse în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova, dar şi în zona de munte, în timp ce în celelate zone se vede şi soarele, iar ploile îşi fac apariţia pe alocuri, în special după-amiaza şi seara. Vorbim mai ales despre ploi de scurtă durată, cu tunete şi fulgere. De asemenea, sunt posibile căderi de grindină, iar izolat cantităţile de apă pot depăşi 15…20 l/mp. Vântul îşi face din când în când simţită prezenţa, mai ales prin partea de sud şi de vest a ţării, iar maximele termice pleacă de la 14…15 grade în Dealurile de Vest şi ajung la 26 de grade în sud-est.

În Bucureşti, marţi, norii împarte cerul cu soarele, iar după-amiaza vor fi condiţii de ploaie de scurtă durată. Vântul se simte uşor, iar temperatura maximă va fi de aproximativ 25 de grade, cam cât ar fi normal să se înregistreze în această perioadă.

Citeşte şi Nu scăpăm de ploi, vânt şi grindină. Vezi PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Miercuri, vremea păstrează acelaşi aspect, se va menţine în general instabilă. Cerul va fi acoperit în mare parte de nori ce vor scutura mai ales ploi de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice în vest, nord şi nord-est, iar după-amiaza şi la începutul nopţii local şi în restul celelate zone ale ţării. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul îşi face simţită prezenţa în timpul ploilor, dar vestea bună este că temperaturile vor fi in creştere uşoară faţă de zilele precedente şi se vor încadra între 17…18 grade în Dealurile de Vest şi 27 de grade în sud-est.

Ziua de miercuri, în Capitală, începe cu soare, dar după-amiază şi seara se înmulţesc norii ce ar putea aduce ploi slabe, de vară. Vântul nu pune prea multe probleme, iar mercurul în termometre se avântă spre 25…26 de grade.

Joi, vremea va fi în continuare în general instabilă. Norii vor fi prezenti peste estul şi sud-estul ţării, dar şi la munte, unde lasă ploi de vară, cu tunete, fulgere şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului, vor fi şi intervale cu soare, dar şi intervale cu cer înnorat, iar astfel de fenomene vor apărea local, în special în regiunile vestice. Este posibil să cadă grindină. Temperaturile maxime vor pleca de la 20 de grade în Bucovina şi ating 28 de grade în extremitatea sudică.

În Bucureşti, joi, din când în când pe cer vor predomina norii, dar se arată şi soarele. După cum ne-am obişnuit, este posibil să îşi facă apariţia şi în această zi, în special după-amiază şi noaptea, ploile de vară cu descărcări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade.

Valorile termice vor marca o creştere uşoară şi treptată, urmând a se înregistra spre sfârşitul săptămânii maxime cam între 20 şi 28 de grade. Nu vor lipsi însă ploile cu tunete şi fulgere, prezente în cea mai mare parte a ţării, cu probabilitate mai mare de apariţie în orele amiezii. De asemenea, vântul se va intensifica pe parcursul ploilor şi vor fi condiţii de grindină.