Vremuri grele în Venezuela. După criza de hârtie igienică, vine CRIZA PREZERVATIVELOR. Cât au ajuns să coste

Încă o criză inedită zguduie Venezuela. După ce, luni de zile, locuitorii ţării din America Latină s-au confruntat cu o penurie de hârtie igienică, acum de pe rafuri lipsesc prezervativele.

09 feb. 2015, 08:02
Vremuri grele în Venezuela. După criza de hârtie igienică, vine CRIZA PREZERVATIVELOR. Cât au ajuns să coste

Sexul protejat a devenit în un lux în Venezuela, ţară în care avortul este interzis, iar rata infectării cu HIV este una dintre cele mai mari din America de Sud. În condiţiile în care prezervativele sunt aproape de negăsit, o cutie cu 36 de bucăţi a ajuns să coste şi 650 de euro. Chiar şi aşa, oamenii stau la cozi ore în şir pentru un pachet.

Venezuela nu produce prezervative, aşa că este nevoită să le importe, iar inflaţia galopantă cu care se confruntă ţara după prăbuşirea preţului petrolului a dus la o reducere drastică a tuturor importurilor.

În Venezuela, ţară cu populaţie majoritar catolică, avortul este interzis. Mai mult, este una dintre ţările din America de Sud cu cea mai mare rată de infectare cu HIV, după Paraguay şi Brazilia.

Citeşte şi Ce trebuie să ştii despre prezervative

Lipsa prezervativelor are impact şi asupra economiei pe termen lung, având în vedere că tinerele însărcinate abandonează şcoala, sau pleacă din piaţa muncii.