Vreţi să trăiţi o veşnicie? Proiectul Avatar va transfera creierul într-o hologramă

Un miliardar rus a dezvăluit un proiect controversat prin care doreşte să îşi mute creierul într-o hologramă şi să devină, astfel, nemuritor. Totul se va întâmpla până în anul 2045.

12 mart. 2014, 08:50

Dmitry Itskov, în vârstă de 32 de ani, crede că tehnologia îi va permie să trăiască o veşnicie într-un corp hologramă.

Iniţiativa sa, denumită „2045”, este descrisă ca următorul pas al evoluţiei, şi peste 20.000 de oameni îi urmăresc progresul pe Facebook.

„Sunt în etapa de creare a unui focus grupuri de experţi. Alături de aceste echipe, vom pregăti obiectivele şi programul de cercetare”, a spus Itskov.

Fundaţia deja a alcătuit o listă cu paşii necesari pentru atingerea scopului, care prevede transferul creierului într-un computer în anul 2015.

„Cele patru etape şi termenele limită sunt optimiste, dar se pot face”, mai spune Itskov, care a precizat că programul se întinde pe 35 de ani, iar scopul final este un corp hologramă.

„Credem că este posibil şi necesar să eliminăm îmbătrânirea şi chiar moartea şi să trecem peste limitele fundamentale ale abilităţilor fizice şi psihice, restricţionate în prezent de corpul fizic”, mai spune fondatorul programului.

Până în 2045, un corp artificial va fi creat, care va funcţiona mult mai bine decât cel din prezent şi va fi perfect ca formă şi extrem de atractiv. Itskov crede că prima generaţie de corpuri „androide” va avea abilităţi supraomeneşti.

Astfel, în prima etapă a proiectului un corp robotic, copie a corpului uman, va fi controlat prin computer. În etapa a doua, avatarul va avea un creier uman transplantat, atunci când omul va muri. În etapa a treia va exista deja un creier artificial, în care personalitatea unei persoane va fi transferată la sfârşitul vieţii sale umane. Iar în ultima etapă, vom avea un avatar hologramă.