Vulcanul Etna, alertă de erupţie : „Probabilitate foarte mare a unei fântâni de lavă iminente sau în desfășurare”

Vulcanul Etna este pe cale să erupă. Autoritățile italiene au emis Alerta Roșie a Protecției Civile, după ce vulcanul a înregistrat o activitate intensă în ultimele zile.

19 mai 2023, 10:39
Vulcanul Etna, alertă de erupţie : „Probabilitate foarte mare a unei fântâni de lavă iminente sau în desfășurare”

Autoritățile italiene au emis Alerta Roșie a Protecției Civile pentru Etna, după ce vulcanul a înregistrat o activitate intensă: „Probabilitate foarte mare a unei fântâni de lavă iminente sau în desfășurare”, este mesajul transmis de Protecţia Civilă Regională.

Citeşte şi  Boris Johnson l-a numit pe Macron ”lingăul lui Putin”, la începutul războiului din Ucraina

Salvo Cocina, şeful Protecţiei Civile, invită municipalitățile să activeze centrele operaționale comunale, structurile proprii și voluntariatul precum și măsurile prevăzute în Planul de protecție civilă.

Observatorul Etnografic al Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie a anunțat că, din analiza imaginilor de la camera termică din Bronte, s-a observat activitate explozivă din craterul 17 Bocca Nuova.

Citeşte şi Premierul Republicii Moldova avertizează: ”Republica Moldova este atacată hibrid – propagandă, atacuri cibernetice, proteste plătite pentru a provoca”

Vulcanul Etna a erupt ultima dată în luna februarie a anului trecut. Ena este cel mai activ vulcan din toată Europa.