Vulcanul Santiaguito din Guatemala a erupt spectaculos VIDEO

Vulcanul Santiaguito, situat în departamentul Quetzaltenango din vestul Guatemalei și care se află în activitate constantă, a înregistrat marți o erupţie puternică, a informat o sursă oficială citată de EFE.

16 aug. 2016, 18:39
Vulcanul Santiaguito din Guatemala a erupt spectaculos VIDEO

Institutul Național de Seismologie, Vulcanologie, Meteorologie și Hidrologie (Insivumeh) din Guatemala a raportat că la ora locală 06:58 (12:58 GMT) stația seismică STG3 a înregistrat erupţia acestui colos cu o înălțime de 2.550 de metri.

Potrivit Institutului, norul de cenușă se ridică la circa 5.000 de metri deasupra nivelului mării și se îndreaptă spre vest. Institutul a avertizat că norul de cenușă ar putea ajunge la o distanță de până la 40 de kilometri.

S-au produs erupții piroclastice, lava revărsându-se pe versanții de vest și de sud-est ai vulcanului pe o distanță de 2 kilometri, au informat surse ale institutului.

Citeşte şi Nostradamus, profeţie teribilă pentru Europa în 2016

Insivumeh a avertizat că activitatea vulcanului Santiaguito se menține la grad „înalt de periculozitate” și nu a eliminat posibilitatea înregistrării de evenimente de o mai mare intensitate.

Santiaguito, vulcanul de Foc, situat între departamentele Escuintla, Chimaltenango și Sacatepequez, alături de Pacaya, situat la Palin (sud), sunt vulcanii cei mai activi din cei 32 pe care îi are Guatemala, conform agenției EFE.