Vulcanul Taal a erupt în Filipine. Toate zborurile din Manila au fost anulate. Norul de cenuşă a ajuns la peste un km altitudine VIDEO

Publicat: Duminică, 12 Ianuarie 2020 13:28 // Actualizat: Duminică, 12 Ianuarie 2020 13:28 // Sursa: romaniatv.net

Vulcanul Taal, aflat în apropiere de Manila, capitala arhipelagului Filipine, a trecut duminică printr-un episod de erupţie freatică, aruncând până la 1 kilometru în atmosferă coloane de aburi şi cenuşă.

Un nor uriaş de cenuşă vulcanică de culoare albă şi gri s-a format deasupra craterului vulcanului Taal din provincia Batangas, aflat la 66 de kilometri de Manila. Localnicii au raportat căderi de cenuşă şi mici "ploi" de pietre vulcanice.

Autorităţile locale au precizat că aproximativ 6.000 de persoane, printre care şi câteva zeci de turişti, au fost evacuate din localităţile din jurul vulcanului.

Erupţia freatică a fost precedată de intensificarea emisiilor de aburi în întregul complex vulcanic Taal din provincia Batangas şi a fost însoţită de câteva cutremure, conform Institutului de Vulcanologie şi Seismologie din Filipine.

Am reamintit publicului că nu trebuie să se apropie de principalul crater pentru că se pot produce în orice moment explozii de aburi în care pot fi eliberate în atmosferă concentraţii ridicate de gaze vulcanice letale”, conform institutului.

Vulcanul Taal, cel de-al doilea cel mai activ vulcan din Filipine, este şi o populară atracţie turistică datorită pitorescului lac format în craterul său.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
filipine Taal vulcan vulcan Filipine vulcan Manila
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 17 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H