Vulpiţa cea curioasă: Întâlnirea dintre un animal simpatic şi un fotograf, la Lacul Sfânta Ana FOTO

Fotograful Dan Dinu, care colaborează cu asociaţia pentru protecţia animalelor WWF, s-a întâlnit cu o vulpiţă extrem de prietenoasă, în timpul vizitei sale la lacul Sfânta Ana. Colegul său Cristian Goga a surprins momentul.

21 ian. 2013, 12:54
Vulpiţa cea curioasă: Întâlnirea dintre un animal simpatic şi un fotograf, la Lacul Sfânta Ana FOTO

„În acest weekend am făcut o plimbare pe la Sfânta Ana şi am avut o surpriză mai mult decât plăcută. Am întâlnit un vulpoi ce a fost foarte cooperant cu camera foto după cum vedeţi. A fost crescut de un pădurar din zona, iar acum îşi făcea veacul pe lângă cabană. Este interesant că deşi este obişnuit cu oamenii, se apropie doar dacă nu este mare vânzoleală şi evită grupurile de turişti gălăgioşi sau zonele mai aglomerate”, scrie fotograful pe pagina să de Facebook.

Deşi el a stat atât de aproape de vulpe, fotograful recomandă ca atunci când întâlnim animale sălbatice care se comportă în acest fel, să nu le dăm mâncare din mână şi să încercăm să păstrăm o distanţă faţă de ele. „Pe lângă faptul că pot reacţiona ciudat, trebuie totuşi să înveţe că omul poate constitui pentru ele o ameninţare. Cu vulpea de faţa era destul de greu să fac asta, pentru că la un moment dat eu stăteam pe loc şi venea ea lângă mine, însă în acelaşi timp nu s-a apropiat de alţi turişti care probabil nu i-au fost pe plac”, a mai scris Dan Dinu pe Facebook.