Vulpiţa Miţa, prietena salvamontiştilor: Animăluţul este oaspetele unui refugiu din Bucegi VIDEO

Salvamontiştii de pe platoul Bucegi s-au împrietenit cu o vulpe. Seară de seară, înfometată, dar foarte prietenoasă, vulpea îşi părăseşte vizuina şi îşi vizitează noii săi prieteni la cabană. După ce primeşte de mâncare şi dă o raită prin bucătărie, se lasă fotografiată în voie.

20 feb. 2013, 06:55
Vulpiţa Miţa, prietena salvamontiştilor: Animăluţul este oaspetele unui refugiu din Bucegi VIDEO

Vulpea este înfometată şi vine zilnic la refugiu pentru a primi de mâncare. Salvatorii montani spun că animalul sălbatic nu se sfieşte şi intră chiar şi în cabană de unde nu mai vrea să plece.

Salvamontiştii au botezat-o Miţa şi o răsfaţă cu tot felul de bunătăţi. Printre preferinţele animalului sunt ciocolata şi sandwich-urile cu carne.

„Sare pe geam ca să ne avertizeze că a venit şi ieşim că să-i dăm de mâncare. Mâncare pregătită, pâine. Acum suntem prieteni (…) Nu are nicio problemă cu turiştii, cu bliţurile, este deja vedetă”, povesteşte salvamontistul Claudiu Vasilescu.

„Vine la noi la cabană, ştie când are orele de masă, vine, pleacă, îşi ia mâncarea, vine inapoi. Are masa tot timpul asigurată”, a declarat şi Gabi Mândrean, de la Salvamont.

Cabanierii din zonă sunt obişnuiţi cu musafirul inedit.

„Vulpea a devenit stăpână în zona aceasta (…) Prin faptul că băieţii îi dau de mâncare a ajuns efectiv să le fure mâncarea de pe aragaz”, spune cabanierul Ginel Chiţănescu.

Specialiştii spun că nu este normal ca vulpea să se apropie de oameni atât de mult, dar este determinată de iarna grea şi de faptul că nu găseşte de mâncare.