Washingtonul, oraş interzis pentru drone de Ziua Independenţei

Capitala federală americană, Washington, este supusă unei stricte interdicții pentru drone în weekendul de 4 Iulie, sărbătoarea națională a Statelor Unite, din cauza riscurilor pentru securitate, a reamintit marți Autoritatea federală a aviației civile (FAA).

01 iul. 2015, 06:17
Washingtonul, oraş interzis pentru drone de Ziua Independenţei

După atentatele din Franța, Tunisia și Kuweit, forțele de ordine au emis o stare de alertă înainte de aceste festivități ce reunesc tradițional mii de american la Washington pentru a sărbători Ziua Independenței.

Un purtător de cuvânt al FBI a declarat că „se muncește fără odihnă, cum facem întotdeauna cu partenerii noștri din forțele de ordine pentru a păzi America în siguranță în timpul sărbătorilor”.

FAA le-a reamintit turiștilor și locuitorilor că Washingtonul și împrejurimile capitalei federale sunt „no drone zone”, subliniind că „spațiul aerian în jurul Washingtonului este mult mai restrâns decât în orice altă parte a țării” și clasat „apărare națională” de la atentatele din 11 septembrie.

Vezi şi Expoziţie de drone la Las Vegas VIDEO

Ministrul securității interne, Jeh Johnson, a îndemnat vineri toate forțele de ordine „să se pregătească și să fie vigilente (…), în special pentru sărbătoarea de la 4 Iulie”.

„Vom continua să îi încurajăm pe americani să participe la evenimentele publice și să sărbătorească această țară (…), dar să rămână în continuare vigilenți”, a adăugat el într-un comunicat.