Washingtonul va furniza arme Ucrainei pentru a-i înfrânge pe rebelii din estul ţării

Responsabilul militar al NATO în Europa a declarat că este favorabil furnizării de arme Ucrainei pentru a se apăra în faţa atacurilor rebelilor pro ruşi din estul ţării.

28 mart. 2017, 19:24
Washingtonul va furniza arme Ucrainei pentru a-i înfrânge pe rebelii din estul ţării

Ucraina le cere Statelor Unite, de mai multă vreme, arme pentru a lupta împotriva rebelilor pro ruşi din estul ţării. Administraţia Obama a refuzat să facă acest pas, dar a trimis în schimb trupe americane pentru a instrui trupele ucrainene.

„Personal, cred că ar trebui să avem în vedere armele defensive”, a declarat Generalul Curtis Scaparrotti, care este şi şeful forţelor militare în Europa. „Ucrainenii se luptă cu un inamic mortal, înrăit”, a mai spus Scaparrotti. Generalul a mai informat că Rusia le furnizează rebelilor unele dintre cele mai recente echipamente militare în scopul de a le testa, aşa cum au testat şi dronele pentru a dirija tirurile de artilerie.

Citeşte şi Conflictul din Ucraina. Secretarul de Stat american, John Kerry, dă cărţile pe faţă: Rusia minte! 

În conflictul din Ucraina, care a izbucnit în aprilie 2014, aproximativ 10.000 de persoane au fost ucise şi, în pofida Acordurilor de la Minsk negociat sub egida Parisului şi Berlinului, în februarie 2015.