Weekend-ul vine cu vreme frumoasă şi caldă. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

În acest weekend ne vom bucura de o vreme deosebit de caldă şi frumoasă, iar cei care vor să iasă de Duminica Floriilor din casă se vor bucura de temperaturi de până la 29 de grade.

26 apr. 2013, 13:58
Weekend-ul vine cu vreme frumoasă şi caldă. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Sâmbătă vorbim tot despre vreme mult mai caldă decât ar fi normal la sfârşit de aprilie, căci temperaturile zilei doar pe litoral şi în Delta Dunării se opresc la 19…21 de grade, în timp ce în restul teritoriului se avântă spre 28…29 de grade, în timp ce în sud şi centru se ating şi câteva valori de 30 de grade. În plus, ziua va fi frumoasă în majoritatea regiunilor, soarele predomină şi abia spre seară pot să apară câţiva nori în vestul ţării, unde abia după căderea nopţii cad şi câţiva stropi de ploaie. Iar vântul de sud se arată sprinten peste zi şi în regiunile estice.

Şi în Capitală, sâmbătă, va fi vreme mult mai caldă decât în mod normal la sfârşitul lunii aprilie, maxima atinge 29…30 de grade la amiază, soarele nu este umbrit de niciun nor şi vântul adie plăcut dinspre sud.

Citeşte şi Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşte. PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

În ziua Sărbătorii Floriilor vremea continuă să ne răsfeţe, soarele rămâne pe cerul mare parte din zi şi doar pe alocuri, prin nordul ţării şi în zona de munte, aşteptăm câteva ploi de scurtă durată şi trecător, cel mai probabil după-amiază, izolat şi descărcări electrice. Vântul însă nu mai dă semne de agitaţie, rămâne slab, cel mult moderat în toate regiunile, iar regimul termic rămâne mai potrivit pentru o lună de vară decât pentru final de aprilie. Vorbim despre temperaturi de la 22…24 de grade în nord-vestul extrem al ţării şi pe litoral, până la 30 de grade în regiunile sudice.

Şi în Bucureşti, Duminica Floriilor va fi o zi caldă, cu 29, poate chiar 30 de grade în termometre la amiază, în condiţii de cer senin şi vânt slab, cel mult moderat. Aşadar, o zi însorită numai bună pentru plimbări în aer liber şi temperaturi cu 10 grade mai ridicate decât normele termice ale sfârşitului de aprilie.

Citeşte şi Cum va fi vremea în această vară. PROGNOZA METEO PE TREI LUNI

Se menţine şi luni vremea deosebit de caldă, mai ales în regiunile sudice. La amiază, termometrele vor indica 22 de grade numai în nordul Litoralului, în rest valorile vor temperaturile vor fi mai ridicate, până spre 31 de grade în sudul ţării, la câmpie. Registrul vremii nu se schimbă nici în ceea ce priveşte aspectul, tot despre cer senin vorbim în mare parte din ţară, şi doar peste regiunile nordice şi nord-estice se mai perindă câţiva nori inofenisivi, care nu lasă nicio picătură de ploaie, ci doar mai pigmenteaza puţin albastrul cerului. Vântul nu da nici el semne de agitaţie, nici măcar pe crestele înalte de munte, ziua va fi deosebit de plăcută în intreaga ţară.

În Bucuresti şi la început de săptămână va fi cald, foarte cald, cu 10 grade mai mult decât ar trebui vor indica termometrele şi luni, căci temperatura aerului peste zi urcă din nou spre 30 de grade, iar vântul nu are nici cea mai mică adiere. Putem spune că suntem deja în plină vară la sfârşit de aprilie.

Marţi, vremea rămâine frumoasă şi deosebit de caldă în toate regiunile ţării, cu maxime de la 21 până la 31, şi chiar 32 de grade în sud, iar soarele este prezent fără umbră pe tot parcursul zilei. Nu sunt nori, ploi nici atât, iar vântul rămâne şi el potolit. Abia spre jumătatea săptămânii temperaturile se mai domolesc şi, cel mai probabil în nord-vest şi la munte, apar pe alocuri şi aversele.