Weekendul vine cu o vreme frumoasă şi cer senin. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Cei care vor să iasă din case în acest weekend vor avea parte de o vreme frumoasă, cu temperaturi suficiente pentru a crea o senzaţie plăcută. Deşi dimineţile vor fi răcoroase, dupa-amiezile vor aduce temperaturi de până la 28 de grade şi zilele vor fi lipsite de ploi.

05 sept. 2013, 13:59
Weekendul vine cu o vreme frumoasă şi cer senin. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vineri, ţara noastră rămâne la distanţă apreciabilă de sistemele noroase majore ce aduc ploi serioase. Mai mult, meteorologii prognozează o vreme predominat frumoasă, cu cerul variabil, chiar mai mult senin. Ceva mai mulţi nori se adună peste estul şi sud-estul ţării, dar numai izolat în zona Carpaţilor de Curbură şi în Dobrogea sunt posibile ploi izolate. Ziua începe cu vreme răcoroasă, iar până după-amiază mercurul din termometre ajunge la maxime de la doar 18, 19 grade în estul Transilvaniei şi 26, 27 grade în sudul Olteniei şi la Munteniei. Vântul mai suflă cu ceva intensificări în Moldova, în Deltă şi pe crestele montane, dar cu viteze ce nu mai trec de 45, 50 km/h.

Pentru Bucureşti, ziua de vineri aduce vreme frumoasă, cu mult soare şi vânt în general domol. După răcoarea dimineţii, aşteptăm maxime în jur de 24 grade, uşor sub normalul datei din calendar.

Citeşte şi Temperaturi de îngheţ la început de toamnă. În Harghita s-au înregistrat zero grade Celsius

În prima zi de weekend vremea ne răsfaţă cu multe ore însorite şi doar câţiva nori pe cer în cea mai mare parte a ţării. Cât despre precipitaţii, aproape că lipsesc, doar în est, unde sunt ceva mai mulţi nori din când în când sunt posibile slabe, izolate. În primele ore în depresiuni poate apărea ceaţă. Vântul se mai agită puţin în Moldova, în Dobrogea şi pe crestele munţilor. După-amiaza mercurul din termometre ajunge la valori maxime de la 19, 20 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei până la 27, 28 grade în Lunca Dunării.

În Capitală, ziua de sâmbătă vine cu vreme frumoasă. Cerul e mai mult senin, vântul nu trece de moderat şi după o dimineaţă răcoroasă temperatura aerului ajunge la maxime destul de plăcute, respectiv de 25, 26 grade la umbră.

Duminică, vremea continuă să fie predominant frumoasă. Norii apar pe cer pe arii restrânseă, doar ca decor, în bună parte a ţării cerul rămâne senin. Singurul fenomen meteorologic semnificativ este ceaţa din zonele depresionare, care se disipează destul de repede după ce răsare soarele. Vântul nu mai face excese şi meteorologii prognozează maxime de la 20 grade  în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi 28 grade în Lunca Dunării.

În Bucureşti săptămâna se încheie cu aceeaşi vreme frumoasă, dar răcoroasă în primele ore. Doar câţiva nori însoţesc soarele pe cer, iar vântul suflă cel mult moderat. Până după-amiaza maximele ajung la valori în jur de 25 grade.

De luni valorilor termice cresc uşor, astfel încât marţi vorbim despre o vreme destul de caldă pentru această perioadă, cu maxime de la 21 la 28 grade, după care avem din nou parte de o uşoară răcorire. Dacă luni se înnorează trecător, cu şanse reduse de ploaie însă, de marţi până aproape de weekendul viitor cresc semnificativ şansele de ploaie în vestul, în centrul şi în nordul ţării.