Weekendul vine cu vreme frumoasă, dar pot apărea şi aversele. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Meteorologii prognozează pentru acest sfârşit de săptămână vreme frumoasă şi călduroasă, cu temperaturi maxime apropiate de cele normale. De luni, însă, canicula pune stăpânire din nou pe ţara noastră. În ceea ce priveşte precipitaţiile, acestea vor fi slabe cantitativ şi doar izolat.

16 aug. 2013, 15:24
Weekendul vine cu vreme frumoasă, dar pot apărea şi aversele. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Sâmbătă se mai încălzeşte, aşa că ajungem să vorbim despre o vreme călduroasă în vestul şi în sudul ţării. Soarele domină cerul, mai puţin după-amiaza în zona de munte, unde izolat vor fi ploi slabe de scurtă durată. Vântul se mai agită prin regiunile sud-estice şi pe la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 de grade în nordul extrem al Moldovei şi 33 de grade în Lunca Dunării.

Vremea va fi călduroasă sâmbătă în Capitală cu o maximă ce se va situa în jurul valorii de 31 de grade. Soarele ţine agenda zilei, iar vântul adie uşor. Este o zi perfectă pentru plimbare.

Încheiem săptămâna cu o vreme însorită şi călduroasă în majoritatea regiunilor. Numai trecător şi izolat după-amiaza în zona de munte vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată, iar vântul nu va avea excese. În orele amiezii temperaturile vor pleca de de la 26 de grade în estul Transilvaniei şi vor ajunge aproape de pragul caniculei în Banat şi Lunca Dunării, respectiv la 34 de grade.

Vremea va fi în continuare călduroasă în Capitală şi duminică. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul liniştit. Amiaza strânge în termometre 32, 33 de grade, astfel că după două zile cu temperaturi ageabile, căldura sufocantă se întoarce.

Luni, canicula pune stăpânire din nou peste sudul şi vestul ţării. În aceste regiuni după-amiaza vine cu 35 de grade la umbră în Câmpia de Vest şi Câmpia Română şi pornind de la 27 de grade în estul Transilvaniei. Câţiva nori de decor îşi fac apariţia pe la munte, iar în rest soarele străluceşte nestingherit. Vântul este liniştit, aşa că vom resimţi din plin arşita amiezii.

Vremea călduroasă nu ocoleşte nici luni Bucureştiul, unde temperaturile se apropie la un grad de pragul caniculei, cu cele 33, 34 de grade pe care le vor arăta termometrele la umbră după-amiaza. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul nu se simte.

Canicula domină şi pe parcursul zilei de marţi zona Câmpiei Române, iar mijlocul săptămânii viitoare va continua să aducă o vreme călduroasă în regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 36 de grade. Manifestările de instabilitate atmosferică nu lipsesc din peisajul meteo al săptămânii viitoare. Ploile de scurtă durată cu descărcări electrice şi rafale de vânt îşi fac apariţia mai ales în vest, centru şi nord.

Citeşte şi Vremea se încălzeşte până aproape de pragul de caniculă. VEZI PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI