Vreme frumoasă şi caldă de Florii. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Sfârşitul de săptămână va fi caracterizat de o vreme frumoaă şi caldă, cu temperaturi de până la 30 de grade. Vreme frumoasă va fi şi pe litoral şi la munte.

25 apr. 2013, 12:44
Vreme frumoasă şi caldă de Florii. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vineri tot despre vreme frumoasă şi caldă vorbim, maximele zilei pornesc de la 18 grade pe litoralul Deltei, în timp ce în sud-vestul ţării se ating şi valori de 29 de grade. Câţiva nori rătăciţi îşi fac apariţia trecător, în orele amiezii, prin nordul şi estul ţării, în rest cerul rămâne senin, ziua va fi deplin însorită, iar vântul doar pe crestele înalte de munte suflă mai agitat.

Şi în Capitală, vineri, cerul rămâne senin, vântul abia dacă se simte, iar temperatura aerului atinge aproximativ 27 de grade, o adevărată zi de vară.

Citeşte şi Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşte. PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Sâmbătă, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la sfârşitul lunii aprilie, cu maxime între 24 şi 29 de grade, mai scăzute pe litoral şi în Delta Dunării spre 18…20 de grade, dar şi mai ridicate, spre 30 de grade, local în sudul, centrul şi vestul ţării. La aceste temperaturi de miez de vara contribuie soarele, care predomină pe tot parcursul zilei în întreaga ţara, dar şi vântul de sud care devine alert în regiunile vestice, de răsărit, precum şi la munte si care aduce aer tot mai cald.

În Bucureşti vorbim despre vreme cu mult mai caldă decât în mod normal la această dată, maxima zilei ajunge la aproximativ 29 de grade mai potrivite pentru luna lui Cuptor decât pentru sfârşit de aprilie, iar soarele străluceşte neumbrit de vreun nor întreaga zi.

Citeşte şi Cum va fi vremea în această vară. PROGNOZA METEO PE TREI LUNI

Şi în Duminica Floriilor temperaturile rămân văratice, de la 20 de grade în Delta Dunării până la 30 în Bărăgan, dar în nordul şi estul ţării, ca şi în zonele de deal şi de munte, mai rătăcesc câţiva nori ce lasă pe alocuri averse slabe, dar însoţite de tunete, fulgere şi câteva rafale de vânt. În restul teritoriului, vremea va fi frumoasă şi însorită, foarte potrivită pentru orice fel de planuri de petrecere a timpului în aer liber.

Şi în Capitală, duminică, vorbim despre temperaturi de vară, aproximativ 29 de grade se vor adună din nou in termometre, pe fondul cerului senin şi fără vânt alert.

La începutul săptămânii viitoare tot caldă rămâne vremea, cu temperaturi de la 20 de grade în Delta Dunării până la 30 de grade în sud, iar soarele predomină în mare parte din ţară. Câţiva nori rătăcesc luni prin nordul şi estul ţării, dar este puţin probabil să lase vreun strop de ploaie, şi abia spre jumătatea săptămânii prin vest apar ceva averse slabe.

Vineri, doar peste nordul Transilvaniei se plimbă câţiva nori inofensivi, dar nici vorbă de ploi. În rest, va fi soare pe săturate şi vântul domol pe tot parcursul zilei. Prin urmare, mercurul din termometre se ridică nestingherit spre 22 de grade la Miercurea Ciuc şi 24 la Braşov şi Cluj Napoca, în timp ce la Alba Iulia se depăşeşte pragul termic al unei zile de vară, vor fi 27 de grade la amiază.

Spre nord-vest contăm pe un cer variabil vineri, adică soare mult şi câţiva nori de decor, care nu lasă nicio picătură de ploaie, iar temperaturile sunt şi aici mai potrivite pentru o zi de vară decât pentru sfârşit de aprilie. Vorbim despre 25 de grade în Baia Mare şi 26 la Oradea.

Către sud, termometrele mai câştigă câteva grade, niciun nor nu umbreşte soarele pe tot parcursul zilei, vântul nu dă nici el semne de agitaţie şi la amiază se înregistrează 27 de grade la Arad, Deva şi Reşiţa, în timp ce la Timişoara sunt 28.

Şi Oltenia este deplin însorită vineri, vântul rămâne calm, iar temperaturile sunt cele potrivite pentru o zi senină de iunie: 26 de grade vor fi la amiază în Târgu Jiu şi 27 Râmnicu Vâlcea şi Craiova, iar la Drobeta Turnu Severin se ating chiar 28 de grade.

La fel de insorita este ziua de vineri şi Muntenia, nici aici nu se simte vreo adiere de vânt, ploile lipsesc cu desăvârşire şi maximele generoase ating 26 de grade la Piteşti, Buzău şi Brăila, în timp ce la Giurgiu vor fi 28.

Şi în Dobrogea vorbim vineri despre vreme caldă şi frumoasă, pe cer soarele predomină şi doar spre Delta apar câţiva nori strict de decor, vântul nu se agită prea tare nici în această regiune şi maximele ating 21 de grade la Constanţa şi 24 la Tulcea.

În Moldova, soarele împarte cerul cu norii, dar condiţiile de ploaie rămân extrem de reduse, vântul nu se înteţeşte şi ziua de vineri se anunţă deosebit de plăcută, cu temperaturi foarte generoase, de 25 de grade la Focşani, Bacău şi Vaslui şi 24 grade în Botoşani.

Dacă aveţi timp şi dorinţă să plecaţi din marile aglomerări urbane la sfârşit de săptămână, muntele este destinaţie perfectă. Temperaturile depăşesc cu succes orice limită a lunii aprilie, aşa că vorbim şi de 18-20 de grade Celsius peste zi, iar cerul senin, în combinaţie cu lipsa vântului vor fi ingredientele ideale pentru un sejur în aerul curat de munte. Abia sâmbătă noaptea se anunţă ceva mai mulţi nori, aşa că e bine să fiţi pe lângă cabană pe înserat când se anunţă ceva ploi, slabe, cu fulgere şi tunete. Ziua de duminica nu se dezminte nici ea. Tot anormal de cald va fi, norii trec peste crestele carpatine cât să lase doar câteva averse de ploaie cu descărcări electrice, dar vântul se simte ceva mai intens doar sus, pe platouri.