WhatsAPP forţează utilizatorii să accepte noi condiţii controversate de serviciu. Schimbarea va începe weekendul acesta

WhatsApp va începe în cele din urmă să forțeze utilizatorii să accepte noile sale condiții controversate de serviciu, la aproape jumătate de an după ce a anunțat pentru prima dată că intenționează să facă acest lucru.

14 mai 2021, 18:13
WhatsAPP forţează utilizatorii să accepte noi condiţii controversate de serviciu. Schimbarea va începe weekendul acesta

WhatsAPP forţează utilizatorii să accepte noi condiţii controversate de serviciu.În ciuda reacției imediate din partea utilizatorilor, a milioane de înscrieri către firmele de mesagerie rivale și chiar a întrebărilor adresate în Camera Comunelor, WhatsApp a continuat cu noile reguli.

WhatsAPP forţează utilizatorii să accepte noi condiţii controversate de serviciu. Schimbarea va începe weekendul acesta

Compania spune că schimbările efective sunt mici și că valul de panică din partea utilizatorilor din ianuarie a fost determinat mai mult de dezinformarea răspândită, ironic, pe WhatsApp în sine decât de orice îngrijorare rezonabilă.

Citeşte şi: Blocare WhatsApp. Cum te poţi proteja, să nu îţi fie atacat contul
Însă, spun analiștii, acceptarea regulilor este crucială pentru ca Facebook să își atingă obiectivul, având în vedere că a cumpărat WhatsApp cu 19 miliarde de dolari în 2014 – pentru a transforma serviciul în echivalentul vestic al WeChat, o „aplicația-minune” în care utilizatorii pot conversa nu numai cu prietenii și familia, dar poţi şi să comanzi pizza, plătiți facturile la utilități și contactați serviciile guvernamentale esențiale.

Ar trebui să vă faceți griji cu privire la cât de multe informații WhatsApp partajează cu Facebook. În ciuda furiei unor utilizatori, planul pare să aibă succes. Doar unul din patru utilizatori știu că aplicația intenționează să-și schimbe termenii și condițiile, în ciuda faptului că 95% dintre britanici folosesc WhatsApp, potrivit statisticilor platformei globale de cercetare Appinio. Chiar și mai puțini, mai puțin de 15%, spun că nu mai „vor” să folosească WhatsApp din cauza modificărilor planificate, iar istoria sugerează că mulți dintre ei vor rămâne oricum în aplicație.

Lupta datează din octombrie 2020, când WhatsApp și-a anunțat pentru prima dată planurile de actualizare a aplicației. Un nou set de funcții ar permite întreprinderilor mici să își încarce cataloagele direct în aplicație, permițând oricărui utilizator WhatsApp să trimită o companie, să își răsfoiască produsele și să finalizeze o achiziție, totul fără a fi nevoie să părăsească WhatsApp.

Citeşte şi: Atenţie, peste patru zile WhatsApp va deveni incompatibil cu milioane de smartphone-uri. Verifică să vezi dacă poţi folosi aplicaţia după 1 ianuarie