WhatsApp nu e sigur! Vulnerabilitatea aplicaţiei care îi lasă pe alţii să afle intimităţi despre tine

WhatsApp nu e sigur. Vulnerabilitatea aplicaţiei le poate arăta altora ce program ai tu. Problema aceasta apare din cauza opţiunilor ‘last seen’ şi ‘status online’ care apar în aplicaţie. Cu ele, curioşii sau geloşii pot verifica anumite persoane pe aplicaţie.

08 nov. 2017, 17:44
WhatsApp nu e sigur! Vulnerabilitatea aplicaţiei care îi lasă pe alţii să afle intimităţi despre tine

Cat timp folosesti WhatsApp, nu poti scapa de aceasta problema. Chiar daca iti ascunzi ultima logare sau functia de confirmare de citire a mesajului, nu poti scapa de statusul online. Acesta apare in momentul in care tu esti conectat si folosesti aplicatia.

Un inginer in software, Rob Heaton, a facut descoperirile acestea. Barbatul a demonstrat un mod in care datele colectate de pe WhatsApp pot fi vuzate. De exemplu, acesta sustine ca se foloseste de Chrome pentru a supraveghea si inregistra activitatea contactelor sale de pe WhatsApp.

Adunand toate datele acestea, adica orele la care o persoana apare online si apoi dispare, poti face niste estimari. Pe scurt, pot afla cand dormi sau cand esti treaz. Ai zice ca nu e mare lucru, dar asa poti deveni tinta unor hoti care afla cand esti tu acasa si cand nu.

WhatsApp nu e sigur! Vulnerabilitatea aplicatieiRob Heaton sustine ca, in baza acestor calcule, poti afla care din contactele tale apropiate (preteni) vorbesc intre ele. Tot el sustine ca aceste date pot fi colectate la scara larfa si pot fi vandute in scopuri publicitare. Ca exemplu va putem da un om care are un somn neregulat sau sufera de insomnie.

Afli acest lucru despre el daca ii spionezi activitatea si vezi ca e online des, noaptea. Acesta poate primi apoi, pe dispozitivul sau sau pe nr de telefon, reclame la somnifere. Si acesta este doar un sigur exemplu.

Sursa: thenextweb.com