WhatsApp, schimbare majoră. Noua versiune, disponibilă pe Android, iOS şi chiar Windows Phone

Începând de marţi, utilizatorii de WhatsApp pot comunica folosind funcția de apelare video.

15 nov. 2016, 09:40
WhatsApp, schimbare majoră. Noua versiune, disponibilă pe Android, iOS şi chiar Windows Phone

Aflată în teste pe parcursul ultimelor luni, funcția de apelare video din WhatsApp devine, de astăzi, disponibilă tuturor utilizatorilor. Ușor de folosit și funcțională inclusiv pe conexiunile mai slabe, noua facilitate transformă WhatsApp, cu cei peste un miliard de utilizatori ai săi, într-unul din principalele servicii de apelare video, scrie news.ro

Utilizarea funcției de apelare video este foarte simplă. Apăsând butonul din colțul dreapta sus al ecranului, utilizatorul are de ales între apelarea audio și cea video. O simplă apăsare a butonului „video call” va duce la inițierea apelului.

Interfața grafică este și ea cât se poate de simplă și similară unor servicii precum Skype sau Google Duo. Alături de imaginea interlocutorului, există trei butoane pentru schimbarea camerei, dezactivarea microfonului și încheierea apelului.

Lansarea opțiunii de apelare video poate fi considerată târzie pentru o aplicație care va împlini 7 ani în ianuarie 2017. Pe de altă parte, 2016 a fost un an foarte productiv pentru inginerii care se ocupă de WhatsApp. Versiunea pentru desktop, criptarea automată a convorbirilor, transferul de date către Facebook plus alte multe facilități mai puțin importante au fost lansate, toate, anul acesta.

Apelarea video face parte din cea mai nouă versiune de WhatsApp, disponibilă acum pentru Android, iOS și chiar Windows Phone.