Wimbledon-ul a fost anulat oficial. Simona Halep rămâne campioană până în 2021

Turneul de tenis de la Wimbledon, al treilea de Grand Slam al anului şi al doilea după ce Roland Garros-ul a fost amânat pentru luna septembrie, a fost anulat oficial, au anunţat miercuri oficialii de la All England and Cricket Club.

01 apr. 2020, 14:43
Wimbledon-ul a fost anulat oficial. Simona Halep rămâne campioană până în 2021

Este pentru prima oară după cel de-Al Doilea Război Mondial când turneul de tenis de la Wimbledon este anulat. Ediţia din acest an ar fi trebuit să se desfăşoare în perioada 29 iunie – 12 iulie.

Citeşte şi Simona Halep stă acasă non-stop. Campioana ne arată ultimul lucru pe care l-a făcut VIDEO

În noile condiţii, ediţia cu numărul 134 a legendarului turneu va avea loc în perioada 28 iunie – 11 iulie 2021. Cum Simona Halep este campioana din 2019, ea va rămâne oficial ca deţinătoare a titlului până la ediţia de anul viitor.

Turneul de tenis pe iarbă de la Wimbledon este unicul dintre cele patru Grand Slam-uri care beneficiază de o asigurare contra pandemiei, care va acoperi astfel pierderile generate de lipsa biletelor şi a drepturilor de televizare.

All England Club, care organizează turneul londonez, îşi va minimaliza cu ajutorul asigurării pierderile de la Wimbledon, care în mod normal genera anual venituri de peste 250 milioane lire sterline şi un beneficiu brut de 4,5 milioane lire sterline. Conform presei engleze, asigurarea va permite supravieţuirea turneului şi în viitor, la care se adaugă contribuţia adusă de All England Club către Federaţia engleză de tenis.

Lipsa unei asigurări i-a forţat pe organizatorii turneului de la Roland Garros să mute printr-o decizie unilaterală Grand Slam-ul pe zgură în luna septembrie, pentru că anularea lui ar provoca o lovitură dură pentru tenisul francez.