Windows 10 a devenit cel mai folosit sistem de operare

Publicat: Luni, 05 Februarie 2018 08:44 // Actualizat: Luni, 05 Februarie 2018 08:44 // Sursa: romaniatv.net

Windows 10 a reuşit să depăşească cota de piaţă a lui Windows 7, devenind cel mai folosit sistem de operare la ora actuală.

StatCounter.com arată că în prima lună a anului Windows 10 a câştigat 1,09%, ajungând la o cotă de piaţă de 42,78 de procente. În acelaşi timp, Windows 7 a scăzut cu 0,03%, având o cotă de piaţă de 41,86, potrivit news.ro.

Windows 10 a devenit disponibil utilizatorilor începând cu 29 iulie 2015, ceea ce înseamnă că cel mai nou sistem de operare Microsoft a avut nevoie de 30 de luni înainte să depăşească Windows 7, sistem care împlineşte 9 ani de existenţă în 2018.

Deşi a pornit cu un ritm foarte bun de adopţie, fiind instalat pe 75 de milioane de calculatoare după prima lună, numeroasele probleme de stabilitate şi controverse au creat reticenţă în rândul multor utilizatori, care au considerat că este mai înţelept să aştepte înainte să treacă la noua versiune.

Windows 10 a reprezentat o schimbare de strategie din parte celor de la Microsoft. Acesta a fost oferit ca un serviciu, fiind chiar gratuit pentru upgrade la început. În loc să fie un simplu produs, Microsoft a vrut să folosească Windows 10 ca o platformă prin care să popularizeze şi vândă alte produse ale companiei, inclusiv reclamă.

Cea mai nouă versiune de Windows se aseamănă din multe puncte de vedere cu sistemele mobile de operare, inclusiv în ceea ce priveşte update-urile. Microsoft a lansat deja până acum patru update-uri majore care au crescut semnificativ stabilitatea şi au adus o serie întreagă de îmbunătăţiri.

Măsurătoarea realizată de StatCounter.com are în vedere traficul online. Acesta contorizează aproximativ 10 miliarde de afişări făcute lunar de peste 2 milioane de site-uri, analizând mai multe informaţii, inclusiv sistemele de operare folosite de vizitatori.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Microsoft Windows 10 windows 7
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8422
RON
25 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H