WTA a dat verdictul în presupusul scandal de rasism în care a fost implicat numele Irinei Begu

Directorul circuitului feminin de tenis (WTA), Steve Simon, a anunţat, marţi, că forul său a investigat şi a ajuns la concluzia că nu există fapte care să susţină faptul că Irina-Camelia Begu ar fi fost victima unor jigniri rasiste din partea sportivei franceze Caroline Garcia.

06 apr. 2016, 05:43
WTA a dat verdictul în presupusul scandal de rasism în care a fost implicat numele Irinei Begu

Un comportament corect şi profesionist este cel mai important pentru WTA şi nimic altceva nu este acceptabil. După o investigaţie amănunţită, am aflat că nu există fapte care să susţină aceste acuzaţii. Cazul este închis„, a anunţat Steve Simon, directorul circuitul WTA, pe site-ul wtatour.com.

Un blog portughez, bolamarela.pt, a scris, citând tennisforum.com, că Irina-Camelia Begu ar fi fost făcută „ţigancă nenorocită” de jucătoarea franceză Caroline Garcia, în timpul meciului pe care cele două sportive l-au disputat, luni, în turul întâi al turneului de la Charleston, partidă câştigată de româncă în trei seturi.

La scorul de 5-5 în setul decisiv, Garcia ar fi spus către loja sa, potrivit sursei citate: „Iată, o să pierd în faţa ţigăncii ăsteia nenorocite!”.

În urma pubicării acestor informaţii, contul de Facebook al franţuzoaicei a fost „inundat” de peste 4.000 de mesaje din partea românilor, multe cu injurii la adresa franţuzoaicei.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Irina Begu a afirmat că nu a auzit vreo remarcă rasistă, subliniind că este interesată doar să-şi continue antrenamentele şi meciurile la Charleston.

Irina Camelia Begu s-a calificat în turul doi la turneul Premier de la Charleston (SUA), după ce a trecut de sportiva franceză Caroline Garcia, scor 6-4, 2-6, 7-6 (3). Miercuri noapte, Begu va juca în turul doi, împotriva americancei Bettanie Mattek-Sands.