WTA protestează acuză organizatorii de la Roland Garros de discriminare: „E nedrept şi nepotrivit”

Preşedintele WTA, Steve Simon, şi-a exprimat nemulţumirea, joi, cu privire la programarea semifinalelor la simplu feminin de la Roland Garros pe alte terenuri decât cel principal. Într-un comunicat postat pe site-ul WTA, Simon notează că semifinalistele şi-au câştigat dreptul de a juca “pe cea mai mare scenă”.

06 iun. 2019, 18:17
WTA protestează acuză organizatorii de la Roland Garros de discriminare: „E nedrept şi nepotrivit”

Fără îndoială programul a fost afectat de condiţiile meteo şi WTA înţelege problemele cu privire la program, existente la Roland Garros. Însă suntem extrem de dezamăgiţi de programarea ambelor semifinale feminine pe terenuri exterioare. Decizia este nedreaptă şi nepotrivită.

Cele patru femei care au jucat atât de bine şi au ajuns atât de departe şi-au câştigat dreptul de a juca pe cea mai mare scenă. Credem că erau posibile alte soluţii, care ar fi fost în beneficiul fanilor şi al sportivilor„, notează Steve Simon.

Organizatorii turneului de la Roland Garros au anunţat că vineri vor avea loc pe terenul Philippe Chatrier semifinalele masculine Roger Federer – Rafael Nadal şi Novak Djokovici – Dominic Thiem.

Semifinalele feminine, Ashleigh Barty – Amanda Anisimova şi Johanna Konta – Marketa Vondrousova, se vor disputa pe terenul Suzanne Lenglen, respectiv pe terenul Simonne Mathieu.