Autorităţile se pregătesc pentru IARNĂ: Zeci de utilaje pentru deszăpezire, gata să intervină în Capitală

Peste 70 de utilaje vor interveni iarna aceasta în Sectorul 4 pentru deszăpezire, iar stocul de materiale antiderapante este format din 2.000 de tone de sare, 100 de tone clorură de sodiu, precum şi 1.000 de tone de motorină pentru utilaje, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.

21 nov. 2014, 10:48
Autorităţile se pregătesc pentru IARNĂ: Zeci de utilaje pentru deszăpezire, gata să intervină în Capitală

Un număr de 65 de utilaje – 48 de autospeciale cu antiderapant solid, 3 cu antiderapant lichid, 6 încărcătoare frontale şi 8 de utilaje pentru transportat zăpada – vor acţiona pentru deszăpezirea celor 562 de artere de circulaţie şi străzi secundare din sector. De asemenea, pentru deszăpezirea trotuarelor sunt utilizate trei utilaje Boschung şi şase turbofreze, scrie Agerpres.

Totodată, vor fi mobilizaţi 300 de lucrători pentru degajarea zăpezii de la rigole, guri de canal, treceri de pietoni şi refugii de tramvai.

În „Programul de măsuri şi acţiuni pentru deszăpezirea şi combaterea poleiului în sectorul 4 pentru iarna 2014 – 2015” se prevede să se acţioneze pentru deszăpezire în două etape: în prima fază pe bulevarde, în faţa unităţilor de învăţământ şcolar şi preşcolar, spitale şi alte instituţii de interes public, iar în a doua fază pe arterele secundare.

În condiţiile ninsorilor abundente, dacă situaţia o va impune, se va acţiona simultan şi permanent pe toate arterele de circulaţie din această zonă administrativă, oprindu-se temporar circulaţia pe un singur sens pe bulevardele mari.

Citeşte şi ALERTĂ de NINSORI, LAPOVIŢĂ şi PLOI în ţară. RECOMANDĂRI pentru şoferii din trafic

Primarul Cristian Popescu-Piedone va trece sâmbătă în revistă utilajele din parcul auto al SC REBU SA care vor acţiona în sezonul de iarnă, pe platoul din faţa Parcului Carol.

În sectorul 1 aproximativ 90 de utilaje şi 300 de persoane sunt pregătite să deszăpezească cele aproape 1.100 de străzi din această zonă administrativă. Utilajele – abrollkippere (sărăriţă şi plug), autocisterne, basculante, autocisterne multifuncţionale, încărcătoare frontale, multicar (pentru trotuare largi şi străzi secundare), motofreze pentru trotuare, tractoare şi unimoguri – sunt dotate corespunzător, susţine administraţia locală.

De asemenea, cele 300 de persoane – minimum 100 de persoane/pe schimb – vor acţiona 24 din 24 de ore pentru îndepărtarea manuală a zăpezii de pe trecerile de pietoni, din staţiile şi refugiile RATB, căile acces la instituţii publice etc. Numărul personalului va fi suplimentat în funcţie de condiţiile meteo.

Citeşte şi VREMEA IN BUCURESTI: Când vin NINSORILE în Capitală. Prognoza de weekend

Prestatorul serviciului de deszăpezire din Sectorul 1 deţine pe stoc 6.500 tone de clorură de sodiu şi peste 2.000 de tone de clorură de calciu. În funcţie de evoluţia condiţiilor climatice, cantităţile se vor suplimenta.

Reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 2 au declarat pentru AGERPRES că în această zonă administrativă se va interveni cu 143 de utilaje de deszăpezire, 887 de lucrători şi 50 de voluntari ai Diviziei Civice Voluntare. De asemenea, autoritatea locală are în stoc 1.000 de tone de clorură de calciu lichidă şi 2.500 de tone de sare.

În Sectorul 3 se va acţiona cu 66 de utilaje multifuncţionale, toate dotate cu lame frontale şi dispozitive de împrăştiere a materialului antiderapant. Pentru deszăpezirea trotuarelor vor fi folosite 15 turbofreze, 18 Toyota Hilux şi patru Bobkat, iar pentru combaterea poleiului va fi utilizată clorura de sodiu, fiind pregătită o cantitate de 3.000 – 4.500 de tone.

Citeşte şi ALERTĂ METEO: NINSORI, LAPOVIŢĂ, PLOI şi VÂNT în aproape toată ţara VIDEO