Cristian Diaconescu, SCENARIU după prezidenţiale: Nu ar fi exclus ca cineva din opoziţie să devină premier

Candidatul Partidului Mişcarea Populară (PMP) la prezidenţiale, Cristian Diaconescu, a declarat luni că nu ar fi exclus ca o persoană din opoziţie să devină prim-ministru, iar cineva dintr-o altă zonă politică să devină preşedinte, 'după cum arată câteva componente destul de importante din actuala opoziţie'.

04 aug. 2014, 13:15
Cristian Diaconescu, SCENARIU după prezidenţiale: Nu ar fi exclus ca cineva din opoziţie să devină premier

Eu voi candida până la capăt şi în ceea ce mă priveşte este exclusă o astfel de variantă. Dar repet, sunt semne de întrebare în legătură cu poziţionările unor vectori politici din opoziţie şi, din această perspectivă, am o serie de suspiciuni care mie mi se par întemeiate’, a declarat Diaconescu, după şedinţa Consiliului Executiv Naţional al PMP, citat de Agerpres.

Întrebat dacă aceste suspiciuni îl vizează pe Vasile Blaga, Diaconescu a spus: ‘Nu candidează Vasile Blaga. În orice caz, atâta vreme cât cei care au fost sprijinitorii proiectelor preşedintelui Traian Băsescu astăzi tac, atâta vreme cât cei care au fost în perioada de suspendare sprijinitori ai statului de drept astăzi tac şi fac mai mult decât o serie de cooperări politice, ascunzându-şi unul altuia turpitudinea faţă de stat, am argumente să am mari suspiciuni în ceea ce priveşte onestitatea acestor oameni şi în legătură cu faptul că vor face posibile tot felul de aranjamente politice, pe care le vor motiva prin politica faptului împlinit’.

CITEŞTE ŞI Cristian Diaconescu, despre candidatura lui Dacian Cioloş: Toată dezbaterea internă îi poate afecta şansele