YouTube interzice clipurile cu farse periculoase şi provocările Bird Box. Anunţul făcut de şefii platformei

Publicat: Miercuri, 16 Ianuarie 2019 16:52 // Actualizat: Miercuri, 16 Ianuarie 2019 16:52 // Sursa: romaniatv.net

YouTube a decis să-şi modifice regulamentul de utilizare pentru a combate mai eficient materialele care conţin activități periculoase, cum ar fi provocarea "Bird Box" care presupune realizarea diferitelor activități legat la ochi.

Până acum, YouTube interzicea „materialele care incită la violenţă şi la activităţi periculoase", în care se încadrează şi astfel de farse sau de „provocări", dar, începând de marți, s-a descis crearea unei secţiuni speciale în regulament care să se adreseze acestei categorii de materiale, devenite foarte populare în ultimii ani pe YouTube sau Facebook.

Decizia vine după ce filmul „Bird Box", lansat în urmă cu câteva săptămâni pe Netflix, a inspirat recent provocări care presupun desfăşurarea unor activităţi cu ochii acoperiţi, asemenea personajelor din film.

Conducerea Youtube a dat exemplu și alte provocări periculoase care justifică luarea acestei măsuri, precum „Provocarea focului" (o persoană se stropeşte cu un lichid inflamabil după care îşi dă foc) sau „Tide pod challenge" (înghiţirea de capsule de detergent).

YouTube găzduieşte multe clipuri virale cu provocări sau farse, dar trebuie să ne asigurăm că ceea ce este amuzant nu devine periculos", au scris reprezentanţii platformei marţi pe forumul oficial „YouTube Help", destinat celor care încarcă materiale pe site. Noul regulament a fost modificat „pentru a fi clar faptul că interzicem provocările cu un risc de pericol grav sau de moarte şi farsele care îi fac pe cei care le cad victime să creadă că sunt într-un grav pericol sau care le provoacă copiilor un stres emoţional violent", putând fi astfel „traumatizaţi pe viaţă", se mai spune în documentul YouTube, care le acordă un interval de două luni creatorilor de conţinut pentru a se conforma cerinţelor.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bird Box clipuri periculoase YouTube provocari online Youtube YouTube Help
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7619
RON
23 Feb
noapte -7 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H