Două fabrici ruseşti din România şi-au sistat producţia din cauza vremii

Mechel Câmpia Turzii şi Ductil Steel Buzău n-au mai putut fi aprovizioate cu materie primă. Fabricile se vor deschide peste o săptămână

15 feb. 2012, 15:21
Două fabrici ruseşti din România şi-au sistat producţia din cauza vremii

Combinatele Mechel Câmpia Turzii şi Ductil Steel Buzău şi-au întrerupt temporat activitatea din cauza zăpezilor din ultimel zile urmând a şi-o relua în 24 respectiv 22 februarie, potrivit unui comunicat al firmei-mamă Mechel OAO, preluat de globenewswire.com.
„În ultimele zile cele două fabrici camioanele cu materie primă pentru fabrici n-au mai putut ajunge din cauza căderilor masive de zăpadă. Operaţiunile pe calea ferată au fost, de asemenea sistate sau limitate la minimum astfel încât cele două fabrici nu mai primesc aproape deloc materie primă şi nu pot funcţiona”, se arată în comunicat.

Oprirea temporară a producţiei nu va avea un impact major asupra rezultatelor Mechel din acest an , a spus Andrey Deineko CEO al Mechel Management.
Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia şi activează în domeniul siderurgiei, mineritului şi producţiei de electricitate.

În România, Mechel este prezent din august 2002 şi în prezent este unul dintre cele mai mari jucători pe piaţa siderurgicălocală deţinând şase unităţi metalurgice cu peste 7.000 de salariaţi: Mechel Târgovişte (producător de oţel, laminate la cald, oţeluri speciale), Mechel Câmpia Turzii (producător de laminate la cald, sârmă şi produse din sârmă), Ductil Steel Buzău (produce laminate la cald, sârmă şi produse din sârmă), Ductil Steel Oţelu Roşu (producător de oţel), Laminorul Brăila (producător de profile) şi Mechel Reparaţii Târgovişte (producător de cilindri de laminare).