Zăpadă de 5-10 cm în masivele Parâng şi Retezat. Salvamontiştii le recomandă turiştilor să fie prudenţi

În masivele Retezat şi Parâng, stratul de zăpada a ajuns la 5-10 cm, la altitudini mai mari de 1.600 metri. Salvamontiştii hunedoreni le recomandă turiştilor să-şi anuleze, în măsura în care este posibil, traseele montane.

01 iun. 2021, 16:23
Zăpadă de 5-10 cm în masivele Parâng şi Retezat. Salvamontiştii le recomandă turiştilor să fie prudenţi
Zăpadă de 5-10 cm în masivele Parâng şi Retezat. Sursa FOTO: Facebook Salvamont Hunedoara

Zăpadă de 5-10 cm în masivele Parâng şi Retezat. În cazul în care nu este posibilă anularea traseelor pe munte, reprezentanţii Salvamont le recomandă turiştilor să fie prudenţi dacă intenţionează să urce pe munte în următoarele zile.

Zăpadă de 5-10 cm în masivele Parâng şi Retezat

S-a depus un strat de zăpadă considerabil, de 5 până la 10 centimetri. Le recomandăm turiştilor să abordeze traseele cu precauţie sau chiar să-şi anuleze, pe cât posibil, turele pe munte, în următoarele zile şi la sfârşitul de săptămână. Zăpada este proaspătă, înşelătoare, depusă peste bolovanii care abia au fost descoperiţi„, a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, potrivit Agerpres.

Citeste si PROGNOZA METEO. Ploi şi vreme rece în următoarele zile, temperaturile abia trec de 20 de grade

El a precizat că în masivele Retezat şi Parâng mai sunt încă porţiuni în care stratul de zăpadă are o grosime destul de mare.

Echipele Salvamont se află cantonate în toate staţiunile montane ale judeţului. Turiştilor li se recomandă să anunţe orice intenţie de a pleca pe trasee din zona cabanelor.

A nins şi pe Transalpina, traseul aflat la cea mai mare înălțime din România

Circulația pe DN 67 C, între Rânca și Obârșia Lotrului, este închisă, însă autoritățile speră să redeschidă traficul până la sfârșitul lunii. În unele locuri, stratul de zăpadă depășește patru metri.

Chiar dacă pe Transalpina, la peste 1900 de metri altitudine, ploaia s-a transformat în ninsoare, lucrările de deszăpezire continuă”, au anunţat reprezentanții DRDP Craiova, pe pagina oficială de Facebook, unde au publicat și imagini care surprind ninsoarea de la munte.

În perioada următoare, imediat ce vremea va permite, vor începe lucrările de refacere a parapetelui afectat de avalanșele din timpul iernii, avalanșe care au antrenat pietre de mari dimensiuni pe partea carosabilă”, a mai transmis Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova.

Citeste si Prognoza meteo în iunie. Vreme rece la începutul verii, apoi temperaturi de vară