Zăpadă de un METRU ŞI JUMĂTATE la Bâlea Lac. Pericol de AVALANŞE

Cel mai gros strat de zăpadă din România s-a înregistrat miercuri în zona turistică Bâlea Lac din Munții Făgăraș, la peste 2.000 de metri altitudine, unde meteorologii au măsurat 1,46 metri de zăpadă și mențin și riscul "însemnat", de gradul trei, pe o scară de la unu la cinci, de producere de avalanșe.

07 ian. 2015, 16:49
Zăpadă de un METRU ŞI JUMĂTATE la Bâlea Lac. Pericol de AVALANŞE

În Masivul Făgăraș, între 2.000 și 2.2.50 de metri au fost observate mai multe avalanșe medii de zăpadă de tip pulver, se arată în buletinul nivometeorologic remis miercuri după-amiaza.

Meteorologii mențin până joi seara, la ora 20.00, riscul „însemnat” de producere de noi avalanșe în Masivul Făgăraș și în Munții Bucegi, notează Agerpres.

„Zăpada proaspătă de pe creste a fost în general viscolită sau spulberată, iar pe văi și în zonele adăpostite s-au format depozite însemnate. În zonele înalte sunt formate plăci de vânt, iar la nivelul crestelor, cornișe, cu rezistență scăzută. Stratul de zăpadă este mediu sau puțin stabilizat pe pantele suficient de înclinate, iar declanșarea avalanșelor este posibilă chiar în condițiile unei slabe încărcări. Sunt posibile unele declanșări spontane de avalanșe medii sau chiar mari, de zăpadă tip pulver”, menționează buletinul nivometeorologic transmis de către meteorologii sibieni.

VEZI ŞI Un fenomen STRANIU a avut loc la Bâlea Lac. „A fost ţinut SECRET până acum”