ZĂPADĂ din belşug la munte. La Bâlea Lac stratul de nea măsoară 1,8 metri

Iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura, în acest weekend, de zăpadă din belșug, atât în zona turistică Bâlea Lac, unde stratul este de 1,8 metri, cât și în stațiunea montană Păltiniș, unde măsoară o jumătate de metru, conform meteorologilor sibieni.

20 feb. 2015, 13:20
ZĂPADĂ din belşug la munte. La Bâlea Lac stratul de nea măsoară 1,8 metri

Cea mai apropiată de municipiul Sibiu, la o distanță de 32 de kilometri, este stațiunea montană Păltiniș, situată la cea mai mare altitudine din țară, 1.442 de metri, în Munții Cindrel. Aici zăpada măsura vineri 53 de centimetri, iar temperaturile erau pozitive, scrie Agerpres.

Cei care doresc să vadă singurele construcții de gheață din România, cele de la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, în Munții Făgăraș, se pot bucura și de cel mai mare strat de zăpadă din țară, de 180 de centimetri. Aici se poate practica orice sport de iarnă, dar nu mai sus de cabane, pentru că riscul de avalanșă este de gradul doi, pe o scară de la unu la cinci. Accesul la Bâlea Lac se poate face în această perioadă doar cu telecabina, de la Bâlea Cascadă, Transfăgărășanul fiind închis circulației rutiere.

Citeşte şi Ciudăţeniile naturii: Zăpadă albastră la Celiabinsk VIDEO