Zăpadă în luna mai. Stratul de zăpadă măsoară deja 68 de centimetri. Risc de producere de avalanşe

Stratul de zăpadă măsoară 68 de centimetri la Bâlea Lac și 24 de centimetri la Vârfu Omu, unde se înregistrează un risc moderat de producere de avalanșe, de gradul doi pe o scară de la unu la cinci, au anunțat, vineri, meteorologii de la Serviciul Regional de Prognoză a Vremii Sibiu.

05 mai 2017, 18:48
Zăpadă în luna mai. Stratul de zăpadă măsoară deja 68 de centimetri. Risc de producere de avalanşe

Turiștii pot urca doar cu telecabina la Bâlea Lac (județul Sibiu), la peste 2.000 de metri altitudine în Munții Făgăraș. Un bilet cu telecabina dus-întors costă 60 de lei de persoană.

Salvamontiștii recomandă turiștilor să evite traseele montane situate deasupra cabanelor din Munții Făgăraș.

Vezi şi: Mii de oameni din Vaslui, fără curent electric în urma ninsorilor abundente VIDEO

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Vremea va fi în general instabilă în jumătatea de sud-vest a tării, unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse si descărcări electrice. Ploile vor avea si caracter torential, iar îndeosebi în Oltenia, Muntenia si zona Carpatilor Meridionali, cantitătile de apă vor depăsi local 15…20 l/mp si izolat 30…40 l/mp. Punctiform va cădea grindină. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări mai ales în timpul averselor, când poate lua aspect de vijelie. În restul teritoriului cerul va avea înnorări temporare, iar manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 grade in estul Transilvaniei si 14 grade in nordul Moldovei si sud-vestul Munteniei.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi instabilă. Cerul va avea înnorări și temporar vor fi
averse, fenomene electrice și intensificări ale vântului. Temperatura minimă va fi de 11…12 grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea va deveni răcoroasă, precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare