Zara, anchetată pentru condiţiile de muncă: Copii care munceau 13 ore pe zi, 6 zile pe săptămână

Publicat: Joi, 04 Aprilie 2013 14:27 // Actualizat: Joi, 04 Aprilie 2013 19:44 // Sursa: RTV.net

Retailer-ul spaniol Zara este cercetat pentru condiţiile de muncă ale angajaţilor săi din Argentina,  potrivit The Telegraph. Autoritățile au descoperit angajați imigranți, inclusiv copii, care munceau şi peste 13 ore pe zi, şase zile pe săptămână. Mai mulți angajați au povestit că nu aveau voie să părăsească fabrica fără permisiune. Printre hainele fabricate în unitatea din Argentina se numără piese din colecția Zara Man.

"Am găsit bărbați și copii care locuiesc în locurile unde lucrează. Nu au acte și trăiesc în condiții teribile. Practic, sunt ținuți acolo împotriva propriei voințe, nu au voie să plece fără permisiune", a declarat Juan Gomez Centurion, un oficial guvernamental.

Purtătorul de cuvânt al companiei a declarat că: "Suntem surprinşi de aceste afirmaţii. Conform puţinelor informaţii pe care le-am primit până acum, atelierele în cauză nu par să aibă nicio relaţie cu furnizorii noştri din Argentina".

El a mai adăugat că Zara are 60 de producători din Argentina şi în ultimii doi ani au efectuat mai multe controale.

Zara face parte din grupul Inditex, controlat de miliardarul Amancio Ortega, al treilea cel mai bogat om din lume, potrivit Forbes.

Angajaţi de 14 ani în fabrica Foxconn din China


loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 apr 15:12
Votează email 0 email
...adăugat că Zara are 60 de producători din Argentina şi în ultimii doi ani au efectuat mai multe controale. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
1
EUR
4.8738
RON
21 Oct
noapte 5 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H