Zborul MH370: Avionul companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit în ocean cu o viteză de 6.000 metri pe minut

Ancheta în cazul prăbuşirii avionului companiei Malaysia Airlines, zborul MH370, a scos la iveală noi date despre cirmcumstanţele în care s-a produs tragedia din 8 martie 2014. Experţii au ajuns la concluzia că aeronava s-a prăbuşit cu o viteză de aproximativ 6.000 de metri pe minut.

09 aug. 2016, 09:14
Zborul MH370: Avionul companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit în ocean cu o viteză de 6.000 metri pe minut

Experţii au ajuns la concluzia că aeronava s-a prăbuşit cu o viteză de aproximativ 6.000 de metri pe minut şi că aparatul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care a dispărut deasupra oceanului, ar fi chiar în zona în care au loc în prezent cercetări, au informat, marţi, specialiştii, potrivit Reuters. 

Avionul malaezian a dispărut de pe ecranele radarelor în data de 8 martie 2014, pe ruta Kuala Lumpur-Beijing. La bordul aparatului se aflau 239 de persoane, incluzând şi echipajul de zbor.

Citeşte şi Expert: Zborul MH370 al companiei Malaysia Airlines a fost prăbuşit intenţionat în ocean

În ciuda căutărilor aparatului în apele Oceanului Indian, carcasa nu a fost găsită încă acolo unde se presupune că s-ar afla. Acest lucru alimentează speculaţiile potrivit cărora experţii ar trebui să extindă zona de căutări, în loc să continue să caute în acelaşi loc în care nu a găsit nimic.

În ciuda unor eventuale acţiuni de salvare a aparatului de către unul sau ambii piloţi, avionul s-a prăbuşit în ocean cu viteză foarte mare, de aproximativ 6.000 de metri pe minut, potrivit The Australian.