Zborul MH370: Familia unui american aflat la bordul avionului dispărut în ocean dă în judecată compania Boeing

Familia unui american aflat la bordul avionului Boeing-777 al companiei Malaysia Airlines, dispărut în martie 2014 în sudul Oceanului Indian, a depus o plângere contra concernului Boeing în Statele Unite, o premieră în această țară.

08 mart. 2016, 08:28
Zborul MH370: Familia unui american aflat la bordul avionului dispărut în ocean dă în judecată compania Boeing

Plângerea a fost depusă săptămâna trecută la Chicago, unde se află sediul social al companiei Boeing, în numele lui Philip Wood, cetățean american și pasager al zborului MH370.

Potrivit plângerii, dispariția aparatului Boeing a fost cauzată în parte de absența unor ”tehnologii uşor accesibile care ar fi permis avionului să fie localizat în timp real în orice parte a planetei”.

Imposibilitatea găsirii până acum a locului prăbușirii indică faptul că avionul era echipat cu cutii negre cu balize submarine ineficiente, relevă documentul citat, informează Agerpres.

La 8 martie 2014, 239 de pasageri și membri ai echipajului se aflau la bordul avionului Boeing-777, ce efectua zborul MH370 pe ruta Kuala Lumpur — Beijing. După doi ani, dispariția avionului rămâne unul dintre cele mai mari mistere din istoria aviației civile, mai ales întrucât tentativele de localizare a epavei avionului au eșuat.

Citeşte şi Zborul MH370: O bucată din avionul companiei Malaysia Airlines prăbuşit ar fi fost găsită în Mozambic

Conform dreptului internațional, familiile victimelor au la dispoziție doi ani de la producerea unui accident aerian pentru a depune o plângere judiciară.

Autoritățile australiene, care coordonează căutările epavei avionului pe o suprafață de 120.000 kilometri pătrați în sudul Oceanului Indian, au anunțat că operațiunea se va încheia până în luna iulie.