Zborul MH370: Ipoteză nouă despre prăbuşirea inexplicabilă a avionului malaezian în Oceanul Indian

O nouă analiză a datelor privind zborul MH370 al companiei aviatice Malaysia Airlines sugerează că avionul s-ar fi prăbuşit incontrolabil în Oceanul Indian.

02 nov. 2016, 09:28
Zborul MH370: Ipoteză nouă despre prăbuşirea inexplicabilă a avionului malaezian în Oceanul Indian

Analiza noilor date face parte dintr-un raport tehnic publicat miercuri de către biroul australian care conduce ancheta legată de prăbuşirea aparatului de zbor, în data de 8 martie 2014, în timp ce zbura între Kuala Lumpur şi Beijing, unde urma să ajungă. Avionul transporta 239 de persoane.

Citeşte şi O femeie a văzut un avion în flăcări, în Oceanul Indian, în noaptea dispariţiei Boeingului 777

„Analiza arată că avionul se afla într-o fază de coborâre progres’iv accelerată în momentul când a emis ultimul semnal”, a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului de Siguranţă a Transporturilor din Australia. Această autoritate a mai precizat că examinarea resturilor aparatului recuperate până acum în largul Tanzaniei au dus la concluzia că flapsurile avionului nu ar mai fi putut ieşi pentru că avionul începuse să coboare, potrivit presei belgiene.

Citeşte şi Fenomen MISTERIOS la bordul unui avion al British Airways. Toţi membrii echipajului au ajuns în pragul leşinului

Biroul pentru Siguranţa Transporturilor a tras concluzia că „aparatul nu se pregătea de o aterizare sau o amerizare voluntară”, potrivit declaraţiei directorului anchetei, Peter Foley.