Zece arestări într-un spital privat, după difuzarea unor imagini cu abuzuri ale personalului medical asupra pacienţilor

Poliţia britanică a arestat 10 membri ai personalului unui spital privat, în urma unui documentar BBC Panorama despre abuzurile comise de aceştia asupra pacienţilor vulnerabili, informează vineri Press Association.

24 mai 2019, 17:40
Zece arestări într-un spital privat, după difuzarea unor imagini cu abuzuri ale personalului medical asupra pacienţilor

Un reporter sub acoperire al programului BBC Panorama a filmat pacienţi care erau loviţi, batjocoriţi şi maltrataţi de membri ai personalului la spitalul pentru adulţi vulnerabili Whorlton Hall, din comitatul Durham, nordul Angliei.

Poliţia din Durham a declarat că ancheta include acuzaţii de abuz fizic şi psihologic al pacienţilor de la acest spital, situat în apropiere de localitatea Barnard Castle, potrivit Agerpres.

Potrivit poliţiei, vineri au fost efectuate arestări în localităţile Barnard Castle, Bishop Auckland, Darlington şi Stockton, toate persoanele chestionate fiind membri ai personalului spitalului.

Ministrul Sănătăţii, Caroline Dinenage, şi-a cerut scuze în numele NHS (sistemul de sănătate britanic), după ce documentarul a arătat cum personalul batjocoreşte, intimidează şi imobilizează în mod repetat pacienţii.

Poliţia a precizat totodată că va încerca să coopereze cu echipa Panorama pentru a aduna dovezi suplimentare, informează Agerpres.

„Întrucât aceasta este o anchetă în curs, nu putem să comentăm altceva pe moment decât că prioritatea noastră imediată a fost colaborarea cu alte agenţii pentru a proteja victimele şi familiile lor”, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei.

„Ancheta se află într-un stadiu incipient şi va lua ceva timp până va fi finalizată”, a completat acesta.


loading...