Zece mistreţi au coborât în centrul oraşului Sinaia, jandarmii au fost chemaţi de urgenţă

Zece mistreţi şi-au făcut apariţia, miercuri dimineaţă, în centrul staţiunii Sinaia de pe Valea Prahovei, jandarmii intervenind pentru a alunga animalele în pădure. Primarul oraşului, Vlad Oprea, spune că în ultimele zile zeci de animale sălbatice au fost ridicate şi duse în mediul lor natural, dar soluţia nu este eficientă, atâta timp cât nu li se asigură şi hrană.

08 nov. 2017, 08:09
Zece mistreţi au coborât în centrul oraşului Sinaia, jandarmii au fost chemaţi de urgenţă

Jandarmilor prahoveni au intervenit, miercuri dimineaţă, pentru alungarea în pădure a zece mistreţi care şi-au făcut apariţia în centrul staţiunii Sinaia, pe bulevardul central care traversează oraşul.

Animalele au fost zărite în faţa Primăriei, zonă intens circulată în timpul zilei. Nimeni nu a fost rănit, întrucât, la primele ore ale dimineţii, puţine persoane se aflau în zonă.

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a declarat, pentru News.ro, că autorităţile locale au contract pentru ridicarea animalelor sălbatice din oraş, 45 de mistreţi fiind alungaţi în pădure în ultimele zile, însă animalele continuă să coboare după hrană.

„Trebuie găsite alte soluţii pentru a-i hrăni, astfel încât să rămână în mediul lor natural”, a declarat primarul.

Marţi seară, la Buşteni, zece urşi şi-au făcut apariţia pe bulevardul Cezar Predescu.

Autorităţile le recomandă oamenilor să nu se aproie de animale, care pot deveni agresive, şi să sune la 112 dacă zăresc animale sălbatice în zone în care se află populaţie.