Zece persoane arestate şi alte 18 puse sub control judiciar pentru contrabandă cu ţigări şi proxenetism

Zece persoane au fost arestate, vineri, şi alte 18 au fost puse sub control judiciar pentru contrabandă cu ţigări şi proxenetism, în urma a 76 de percheziţii domiciliare defăşurate de procurorii DIICOT Bacău în cinci judeţe. În urma descinderilor, au fost ridicate peste 460.000 de ţigări, 16.790 de euro, 248 litri de alcool, o puşcă, telefoane şi mai multe documente.

24 mart. 2017, 17:26
Zece persoane arestate şi alte 18 puse sub control judiciar pentru contrabandă cu ţigări şi proxenetism

Reţinerea iniţială a celor zece persoane s-a făcut în urma unor descinderi a poliţiştilor şi procurorilor de combatere a criminalităţii organizate în 76 de locaţii din judeţele Bacău, Suceava, Bihor, Iaşi şi Neamţ, cu scopul destructurării unei reţele de contrabandă cu ţigări, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Bacău.

În urma percheziţiilor, forţele de ordine au confiscat 460.640 de ţigarete de contrabandă, 72.380 de lei, 16.790 de euro, 770 de lire, o sută de dolari, 248 litri de alcool, o puşcă cu alice, 132 de alice, o cutie cu artificii, telefoane şi numeroase documente.

„În urma cercetărilor, s-a stabilit că membrii grupării ar fi transportat ţigaretele de contrabandă cu autoturisme special adaptate pentru disimularea acestora. Pe parcursul documentării activităţii infracţionale a celor în cauză, poliţiştii au interceptat mai multe astfel de vehicule, fiind confiscate aproximativ 900.000 de ţigarete şi indisponibilizate autoturismele folosite în scop infracţional”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bacău, Cătălina Creţu.

Tot în urma descinderilor, 33 de persoane au fost conduse pentru audieri la sediul din Bacău al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Procurorii au dispus reţinerea a zece persoane, precum şi plasarea sub control judiciar a altor 18 persoane.

Ulterior, cele zece persoane au fost prezentate în instanţă, la Tribunalul Bacău, fiind arestate preventiv pentru 30 de zile sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă şi proxenetism.

Citeşte şi Primar condamnat pentru contrabandă cu ţigări