Zece suspecţi de trafic de persoane, reţinuţi

Procurorii DIICOT au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de 10 persoane, urmând a fi sesizat Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, faţă de două persoane fiind dispusă măsura obligării de a nu părăsi ţara.

30 ian. 2014, 15:57
Zece suspecţi de trafic de persoane, reţinuţi

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism prin Serviciul Teritorial Bucureşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman şi Dâmboviţa au desfăşurat miercuri 12 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a două grupări infracţionale organizate care acţionau pe linia traficului de persoane şi a traficului de minori.

Potrivit unui comunicat al DIICOT emis joi, la percheziţii a fost depistată la o adresă a suspecţilor o minoră, în vârstă de 15 ani.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2012 – 2014, membrii grupărilor au desfăşurat activităţi de recrutare, transport, lipsire de libertate, cazare şi găzduire a mai multor victime, minore şi majore, în scopul exploatării sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostituţiei. Membrii grupărilor recrutau victimele prin violenţă sau le preluau de la alţi suspecţi, apoi le obligau să practice prostituţia. Unele dintre victime erau ulterior predate altor traficanţi, care, la rândul lor, prin ameninţări şi violenţe, le obligau să practice prostituţia în folosul lor. Unul dintre membrii grupării era angajat la un centru de plasament din municipiul Bucureşti, precizează DIICOT.

Citeşte şi Un tânăr de 20 de ani, arestat pentru trafic de minori