Zeci de AMENZI pentru taxiurile din Gara de Nord şi aeroporturi

Taxiurile din zona Gării de Nord, dar și din zona aeroporturilor internaționale din România au fost verificate de polițiști. 70 de amenzi au fost aplicate în urma raziilor.

30 mai 2015, 14:05
Zeci de AMENZI pentru taxiurile din Gara de Nord şi aeroporturi

Poliţia Română a acţionat în zona Gării de Nord, din Bucureşti şi în zonele adiacente aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea legalităţi activităţii de taximetrie. Într-o singură zi, poliţiştii au aplicat 70 de sancţiuni contravenţionale şi au retras 13 certificate de înmatriculare, informează Poliţia Română.

La data de 28 mai a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi şi a Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi şi în zona Gării de Nord, din Bucureşti, pentru verificarea autoturismelor care efectuează transport în regim de taxi.

Într-o singură zi, 34 de poliţişti de la transporturi şi de la rutieră au verificat aproape 300 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 70 de sancţiuni contravenţionale.

Dintre sancţiunile aplicate, 57 au fost pentru abateri prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și 8 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

De asemenea, pe parcursul activităților desfășurate, poliţiştii au reţinut un permis de conducere şi au retras 13 certificate de înmatriculare.

Acțiunile desfășurate de Poliția Română pentru siguranța transportului public de persoane continuă şi în perioada următoare„, completează sursa citată.