Zeci de case au fost INUNDATE în Argeş, după ploile torenţiale din ultimele ore

Aproximativ 20 de gospodării şi un drum au fost afectate de inundaţii în comuna Berevoieşti din judeţul Argeş după ce în zonă a plouat torenţial, cantitatea depăşind 60 de litri pe metru pătrat în doar o oră.

09 mai 2016, 15:47
Zeci de case au fost INUNDATE în Argeş, după ploile torenţiale din ultimele ore

Ploaia torenţială căzută în nordul judeţului Argeş, aflat sub cod galben de precipitaţii, a durat aproximativ o oră şi a fost însemnată cantitativ, respectiv peste 60 de litri pe metru pătrat.

În localitatea Gămăceşti, stăvilarele ridicate împotriva torenţilor nu au mai făcut faţă, apa a trecut peste cotele de avarie şi a inundat tot satul.

În intervalul orar 12.15 – 13.25, la Staţia Hidrologică Berevoieşti, pe râul Bratia, s-a înregistrat o cantitate de precipitaţii de 60 l/mp. (…) Din primele informaţii, în frontul unui baraj de stingere torenţi s-a creat un blocaj cu material lemnos, care, ulterior, a deversat. Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea s-au alăturat echipelor de intervenţie ale IJSU Argeş şi s-au deplasat la faţa locului. Primăriile din aval – Aninoasa, Vlădeşti şi Bălileşti- au fost avertizate telefonic de situaţia apărută„, a declarat Ana Maria Dulică, purtător de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea.

Aproximativ 20 de gospodării au fost afectate de inundaţii.

20 de gospodării sunt inundate precum şi drumul comunal 5 din Berevoieşti. 25 de pompieri se află la faţa locului. Aceştia intervin cu două autospeciale, două motopompe şi un camion. Colegii mei au reuşit cu un excavator al administraţiei locale să înlăture resturile vegetale care blocau pragul. Nu avem până acum un raport al pagubelor, se intervine la gospodăriile afectate care sunt chiar pe marginea râului„, a declarat, pentru Mediafax, Mădălina Epure, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

VEZI ŞI COD GALBEN de INUNDAŢII în mai multe judeţe