Zeci de căţei costumaţi de Crăciun au adus spiritul sărbătorilor la Lima VIDEO

Zeci de căţei costumaţi de Crăciun au adus spiritul sărbătorilor la Lima, în Peru. Câinii şi-au prezentat ţinutele, care mai de care mai extravagante, iar cei care au impresionat cu vestimentaţia lor au câştigat şi premii.

17 dec. 2012, 06:38
Zeci de căţei costumaţi de Crăciun au adus spiritul sărbătorilor la Lima VIDEO

Circa 60 de câini, costumaţi în ren, spiriduş sau Moş Crăciun, au urcat pe scenă şi au arătat ce trucuri ştiu să facă.

Organizatorii concursului au explicat că vor să le amintească oamenilor că animalele de companie sunt parte din familie şi în timpul sărbătorilor de iarnă.

„Acum, animalele de companie fac parte din familie, joacă un rol în societate. Oamenii cumpără pălării de Crăciun şi haine de Crăciun pentru animalele lor, acestea primesc cadouri sub brad. Aşa că îndemnăm şi motivăm oamenii să le dea importanţă animalelor”, a declarat organizatorul Erika Gogin.

Premiul pentru cel mai frumos costum purtat de un câine de talie mică a fost câştigat de un chihuaha în haine de Moş Crăciun. La talie medie, câştigătorul a fost un şnauţer în costum de ren. Iar premiul pentru câini mari i-a fost acordat unui husky, îmbrăcat tot în Moş Crăciun.

„Am câştigat un premiu, unul dintre cele trei principale, şi i-au dat căţelului un coş de Crăciun”, a precizat Gloria Lozano, stăpânul unuia din căţei.

Concursul a fost menit să încurajeze peruanii să adopte câini abandonaţi în prag de sărbători.