Zeci de elevi din Suceava fac autostopul ca să ajungă la şcoală, în satul vecin

Condiţii inumane pentru copiii din mediul rural. 40 de elevi din satul sucevean Călugăreni sunt nevoiţi să facă autostopul pentru a ajunge la şcoala din satul vecin, întrucât nu există niciun mijloc de transport. Pentru că autorităţile nu fac nimic să îi ajute, copiii stau, pe timpul iernii, la mila şoferilor, informează România TV.

12 feb. 2015, 17:59
Zeci de elevi din Suceava fac autostopul ca să ajungă la şcoală, în satul vecin

Când afară este cald, elevii de gimnaziu din satul Călugăreni merg pe jos patru kilometri pentru a ajunge la şcoala din Adâncata. Pe timpul iernii, însă, singura soluţie este să stea la mila şoferilor.

Neputincioşi, părinţii lor respiră uşuraţi abia seara, când îşi văd copiii nevătămaţi acasă. Pentru că nu mai suportă situaţia, ei au cerut autorităţilor în nenumărate rânduri un microbuz şcolar.

Reprezentanţii primăriei spun că au cerut ajutor Consiliului Judeţean şi Inspectoratului Şcolar, însă de doi ani primesc doar promisiuni.

„Pentru comuna Adâncata noi am solicitat din 2012 să ne doteze cu un microbuz care să transporte copiii atât de la Călugăreni, cât şi de la Feteşti. Am o promisiune şi am tot rămas cu promisiunea”, a spus Alucai Gheorghe, viceprimar Adâncata.

Citeşte şi Imagini uluitoare în Tulcea. 10 copii, înghesuiţi de părinţi într-un ATV