Zeci de gospodării şi instituţii din Constanţa, inundate în urma unei ploi puternice

Zeci de gospodării din localitatea constănţeană Peştera, precum şi sediile mai multor instituţii, dar şi terenuri agricole au fost inundate marţi, în urma unei ploi puternice.

11 iun. 2013, 20:15
Zeci de gospodării şi instituţii din Constanţa, inundate în urma unei ploi puternice

Primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, a declarat, marţi, că inundaţiile s-au produs după ce a plouat în localităţile învecinate, iar apa a ajuns în gospodăriile oamenilor printr-un un canal de scurgere a apelor pluviale, relatează Mediafax.

„Apele au venit din amonte, din zona localităţii Ciocârlia, pe un canal de scurgere a apelor pluviale. Acesta are trei podeţe care sunt subdimensionate, s-au înfundat şi au acţionat ca nişte diguri, împingând apa către gospodăriile oamenilor”, a afirmat Valentin Vrabie.

CITEŞTE ŞI Codul GALBEN de ploi torenţiale se prelungeşte. Peste jumătate din ţară va fi afectată. Vezi HARTA

El a spus că 60 de gospodării au fost inundate, iar în 30 dintre acestea apa a pătruns şi în locuinţe, atingând chiar şi 15 centimetri.

De asemenea, au mai fost afectate dispensarul din localitate, grădiniţa, sediul Primăriei, parcul, terenul de fotbal, dar şi 50 de hectare de păşune şi 30 de hectare de teren agricol.