Zeci de hoţi de energie electrică, descoperiţi în Capitală de inspectorii ENEL

Inspectorii ENEL din Capitală au controlat locurile în care aveau informaţii că oamenii s-au branşat ilegal la reţea. Cei prinşi că furau curent au fost sancţionaţi şi debranşaţi de la reţeaua de energie electrică.

28 mart. 2014, 08:13
Zeci de hoţi de energie electrică, descoperiţi în Capitală de inspectorii ENEL

Inspectorii ENEL au descins împreună cu poliţia în zonele unde aveau informaţii că oamenii s-au branşat ilegal la reţeaua publică de energie electrică.

Din păcate, nu a trecut mult până când au descoperit primele racordări ilegale. Cei prinşi că furau curent au fost sancţionaţi de poliţişti şi debranşaţi de la reţea.

Acţiunile inspectorilor fac parte din noul protocol încheiat între Enel şi poliţia română, care vrea să combată furtul de electricitate. Pierderile cauzate de acest fenomen pot duce chiar la întreruperi în reţea, astfel că şi cei branşaţi în mod legal sunt afectaţi. Mai grav, instalaţiile improvizate pot produce accidente sau incendii.

Ce este mai grav este ca am întâlnit astfel de branşamente ilegale şi legături ocazionale neautorizate şi în zone unde noi am făcut investiţii şi modernizări de reţele şi acestea au dus la deteriorarea unor echipamente noi şi moderne. De aceea întreprindem aceste acţiuni pentru a preveni incidentele şi situaţiile periculoase pe reţeaua noastră de distribuţie„, a declarat Adrian Vieru, inginer Enel.

Peste 100 de cazuri de branşare ilegală la reţeaua de energie electrică au fost descoperite de inspectorii ENEL din Capitală numai în ultima lună. Pe lângă expunerea la accidente, cei prinşi că fură curent riscă sancţiuni penale şi chiar închisoarea.