Zeci de imigranţi, spitalizaţi după ce au fost intoxicaţi cu monoxid de carbon, în Croaţia

Patruzeci şi doi de imigranţi au fost transportaţi la spital pentru a primi tratament, după ce au fost găsiţi intoxicaţi cu monoxid de carbon într-o autodubă, informează Euronews.

19 dec. 2016, 13:32
Zeci de imigranţi, spitalizaţi după ce au fost intoxicaţi cu monoxid de carbon, în Croaţia

Poliţia rutieră a oprit o autodubă ce transporta 67 de imigranţi, printre aceştia, se aflau doi minori, de 10, respectiv 12 ani, 47 dintre cei găsiţi în autovehicul erau intoxicaţi cu monoxid de carbon.

Ministerul Sănătăţii a comunicat: ”Aceştia se aflau într-o stare foarte gravă, erau deshidrataţi şi aparent nu mai mâncaseră de cinci zile”. Unii dintre imigranţi se aflau în stare de inconştienţă sau vomitau.

”Vorbim despre persoane care au pătruns ilegal în Croaţia şi după ce vor fi îngrijiţi corespunzător, vor fi expulzaţi în statul de unde au venit”, a declarat Vlaho Orepic, ministrul de Interne.

Poliţia a arestat doi cetăţeni bulgari, suspectaţi de trafic de persoane, după ce autoduba, care avea numere britanice de înmatriculare a fost oprită pe o autostradă între frontiera dintre Serbia şi Slovenia.

După ce ruta Balcanilor a fost închisă în luna martie, unii imigranţi au apelat la contrabandişti pentru a putea traversa frontierele.


loading...