Zeci de magazine din Ardeal au fost ÎNCHISE şi SIGILATE de inspectorii antifraudă

Publicat: Luni, 23 Martie 2015 16:48 // Actualizat: Luni, 23 Martie 2015 16:53 // Sursa: romaniatv.net

Zeci de magazine din Ardeal au fost sigilate de inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, iar pe vitrinele lor au apărut afişele standard care anunţă că activitatea unităţii respective a fost suspendată. Procedura a intrat în vigoare de la 1 martie, însă abia acum a început acţiunea în forţă a inspectorilor.

Foto: voceatransilvaniei.ro

Un exemplu de astfel de magazin este unul din centrul Clujului, aflat pe strada Napoca. Magazinul de îmbrăcăminte a fost sigilat de ANAF, iar pe uşă a fost lipit anunţul "Activitate suspendată de Antifraudă-ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscale".

Purătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, Alexandru Cristea, a declarat că, înainte de aplicarea sancţiunilor, patronii unităţilor au fost informaţi de inspectorii ANAF.

"Procedura de sigilare a intrat în vigoare de la 1 martie, iar două săptămâni au fost de asistenţă şi informare. Au fost distribuite aproximativ 30.000 de materiale informative la nivel naţional, iar din 15 martie s-a trecut la aplicarea măsurilor", a precizat, pentru Vocea Transilvaniei, Alexandru Cristea.

Citeşte şi Amenzi DUBLE pentru ofertele mincinoase din magazine

ANAF anunţa anterior că din 1 martie 2015 intră în vigoare procedura de sigilare a punctului de lucru al operatorului economic pe întreaga perioadă a suspendării, dispusă în cazul în care inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală constată încălcarea următoarelor obligaţii legale: dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale, achiziţionate doar de la distribuitori autorizaţi sau unităţi acreditate; utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale; emiterea bonului fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate, respectiv emiterea de bonuri cu o valoare care corespunde realităţii; întocmirea de documente justificative pentru sumele de bani introduse/extrase în/din sertarul casei de marcat.

"Noile sancţiuni prevăzute de lege pentru încălcarea acestor obligaţii sunt amenda contravenţională de la 10.000 lei la 15.000 lei şi suspendarea activităţii operatorului economic în punctul de lucru pentru o perioadă cuprinsă între o lună şi 3 luni; de asemenea dacă la punctele de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor există sume deţinute fără a putea fi justificate prin datele înscrise în documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale, în registrul special sau prin chitanţe, acestea se confiscă şi se dispune amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei", se arăta într-un comunicat al ANAF.

Citeşte şi Restaurante şi cafenele de lux din Capitală, ÎNCHISE pentru că nu emiteau BON FISCAL

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANAF Ardeal bonuri fiscale magazine inchise magazine inchise anaf
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 mar 19:02
Răspunde | Votează email 0 email
ungmir
Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
23 mar 17:10
...Zeci de magazine din Ardeal au fost sigilate de inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, iar pe vitrinele lor au apărut … mai mult Citeste articolul la sursa: ...
23 mar 17:00
...lt IE 9]>
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
23 mar 16:58
...Fiscală, iar pe vitrinele lor au apărut afişele standard care anunţă că activitatea unităţii respective a fost suspendată. Citește mai departe… Source: romaniatv.net
Cuvinte Cheie:...
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H