Zeci de maşini de transportat elevi, amendate de Poliţie

Poliţiştii rutieri şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au verificat săptămâna trecută 1.940 de autovehicule destinate transportului de elevi şi au constatat mai multe deficienţe, fiind aplicate 106 sancţiuni contravenţionale.

14 apr. 2014, 14:12
Zeci de maşini de transportat elevi, amendate de Poliţie

Amenzile au fost date pentru nerespectarea legislaţiei rutiere(69) şi pentru nerespectarea prevederilor legislaţiei incidente în domeniul transporturilor (37), informează un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 6 permise de conducere, din care 5 pentru conducerea autovehiculului sub influenţa băuturilor alcoolice şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 3 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, dintre care una pentru conducerea autovehiculului cu o îmbibaţie alcoolică mai mare decât limita legală.

Poliţia Română a desfăşurat, săptămâna trecută, o serie de activităţi pentru creşterea siguranţei elevilor, prin reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere în care ar putea fi implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi, precum şi verificarea respectării destinaţiei exclusive a acestor autovehicule. Modul de efectuare a transportului elevilor şi preşcolarilor rămâne în atenţia poliţiştilor şi va fi verificat pe întreaga perioadă de desfăşurare a anului şcolar.

Prin aceste acţiuni, Poliţia Română urmăreşte reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere în care ar putea fi implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi, precum şi verificarea respectării destinaţiei exclusive a acestor autovehicule.