Zeci de maşini, printre care şi un autocar cu copii, blocate pe drumul către Vama Albiţa VIDEO

Situaţie disperată în judeţul Vaslui: zeci de maşini sunt blocate pe drumul care leagă oraşul Huşi de Vama Albiţa. Printre ele şi un autocar cu 14 copii. Din cauza viscolului a fost închis traficul în vamă. Nicio maşină nu mai intră şi nu mai iese din ţară prin partea de est.

25 ian. 2013, 08:20
Zeci de maşini, printre care şi un autocar cu copii, blocate pe drumul către Vama Albiţa VIDEO

UPDATE 14:45 – Cei 32 de pasageri, printre care 14 copii, din autocarul oprit la ieşirea din municipiul Huşi, după ce traficul pe DN 24B Huşi – Albiţa a fost închis din cauza ninsorii, au plecat spre Republica Moldova, ei ajungând în Vama Albiţa după nouă ore.

Iarna a creat din nou probleme. La ieşirea din Huşi drumul a fost blocat şi nimeni nu mai trece spre Vama Albiţa. Printre maşini se află un autocar cu 32 de pasageri, din care 14 sunt copii cu vârste curpinse în 10-16 ani. Autocarul mergea în Republica Moldova. Copiii sunt alături de părinţii lor şi se întorc dintr-o vacanţă în Bulgaria.

Autorităţile din Huşi au intervenit în cazul celor 32 de pasageri, aceştia fiind preluaţi şi duşi la sediul Primăriei, unde au primit sandviciuri şi sticle cu apă şi suc.

Oamenii vor rămâne în sediul Primăriei Huşi până când autocarul va pleca spre Vama Albiţa. Reprezentanţii Prefecturii Vaslui au spus că în maximum două ore autocarul va pleca spre Vama Albiţa cu ajutorul utilajelor de deszăpezire.

În aceeaşi situaţie se află şi alte persoane oprite de autorităţi în zona respectivă, secretarul de stat precizând că nici în cazul acestora nu există probleme deosebite.

Traficul pe DN 11A Bârlad – Iveşti – Podu Turcului (Bacău), DN 26 Murgeni – Blăgeşti – limită judeţul Galaţi şi DN 24B Huşi – Albiţa este închis, vineri dimineaţă, din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului puternic. De asemenea, circulaţia pe DJ 243 Bârlad – Puieşti şi DJ 243 A sector Pochidia este blocată.

Şapte drumuri naţionale au fost închise din cauza ninsorii abundente şi a viscolului puternic, pentru toate tipurile de automobile.