Zeci de microbuze şi maşini, blocate din cauza viscolului în judeţul Constanţa. Restricţii de circulaţie pe Autostrada A2

Situatie gravă în judetul Constanta din cauza viscolului şi a ninsorilor. 25 de maşini şi 10 microbuze au rămas blocate în zăpadă. Viscolul a dat peste cap și traficul feroviar. 27 de trenuri au fost suspendate. Cele mai multe dintre trenurile suspendate fac legătura între București și Buzău, respectiv Constanța și Mangalia.

27 ian. 2021, 11:03

Centrul Infotrafic informează că 20-25 autoturisme și 10 microbuze (transport public de călători) au rămas blocate pe DN22 Constanța – Cogealac, între localitățile Mihai Viteazu și Tariverde, a transmis Centrul Infotrafic.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile un autotren a derapat și a rămas imobilizat pe suprafața de rulare. Din această cauză  traficul pe DN22 Constanța – Cogealac, între localitățile Mihai Viteazu și  Tariverde, este blocat. Poliția se află la locul evenimentului și se așteaptă sosire unui utilaj pentru degajarea drumului.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că au fost primite peste 20 de apeluri la 112 care au anunţat că autoturisme şi turisme transport persoane sau marfă sunt blocate în trafic în judeţul Constanţa.

 

Circulaţie restricţionată pe Autostrada A2

Meteorologii au anunţat că vor mai fi ninsori însemnate cantitativ şi viscol în judeţele Constanţa şi Tulcea în următoarele ore.

„În cursul zilei de miercuri (27 ianuarie), în județele Constanța și Tulcea vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 70…80 km/h, va ninge însemnat cantitativ, zăpada va fi viscolită și troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m”, se arată în avertizarea ANM.

Citeşte şi: Circulația trenurilor din sud-estul țării, suspendată din cauza ninsorilor și a vântului puternic

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, pe A2 București-Constanța, din cauza conditiilor meteo-rutiere, pentru aproximativ 24h, se restricționeaza circulația pe banda nr 1 și banda de urgență, în zona podului amplasat la km 18 (18+350- 18+150m) spre capitală.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte semnificația semnalizării instituite temporar, circulând cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum.

Citeşte şi: Alertă meteo COD PORTOCALIU de ninsoare şi viscol în sud-estul ţării


loading...